Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Japonia: Paralimpicul Aki Taguchi i-a predat flacăra olimpică guvernatorului Tokyo - Video

Abonare
Ștafeta torței olimpice a început vineri pe stadionul olimpic Komae, din Tokyo, în cadrul unei ceremonii fără spectatori și cu un miting de protest împotriva desfășurării jocurilor olimpice.
Paralimpicul Aki Taguchi i-a predat simbolic felinarul cu flacăra olimpică guvernatorului orașului Tokyo, Yuriko Koike, care a transmis-o primului purtător al torței la Tokio, fostul jucător de tenis Shuzo Matsuoka. Ceremonia a dat starul ștafetei în prefectura Capitalei. Focul olimpic va reveni în centrul orașului Tokio pe 23 iulie, la deschiderea Olimpiadei.
Презентация форма сборной Молдовы для Олимпиады в Токио - Sputnik Moldova, 1920, 23.06.2021
Sport
Foto: Iată cum vor fi îmbrăcați sportivii moldoveni la olimpiada de la Tokio
Cu două săptămâni înainte de Jocurile Olimpice, Guvernul japonez a declarat stare de urgență la Tokyo, în perioada 12 iulie - 22 august. Capitala niponă a înregistrat o creștere constantă a cazurilor de COVID-19 în ultimele două săptămâni și jumătate. Miercuri au fost înregistrate 920 de cazuri, cea mai mare cifră de la 13 mai.
Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor desfășura în perioada 23 iulie - 8 august. Ea trebui să devină cel mai amplă în ceea ce privește numărul genurilor de sport (33) și de categorii (339). Se presupune că vor participa aproximativ 19 mii de sportivi, iar numărul persoanelor însoțitoare va fi redus până la 41 de mii.
La Olimpiada de la Tokio s-au calificat și 19 sportivi moldoveni.
Olimpiada se va desfășura fără prezența suporterilor străini. De asemenea, spectatorii japonezi nu vor avea acces la ceremoniile de deschidere și închidere a Jocurilor Olimpice.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0