Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Important pentru moldovenii din Irlanda: Vot după un grafic special

© Sputnik / Alexander Vilf / Accesați arhiva multimediaВид Дублина, Ирландия
Вид Дублина, Ирландия - Sputnik Moldova, 1920, 09.07.2021
Abonare
Pentru a evita aglomerarea la secțiile de votare, autoritățile irlandeze au solicitat ca moldovenii din această țară să se prezinte la vot conform unui grafic special.
CHIȘINĂU, 9 iul – Sputnik. Ambasada Republicii Moldova în Irlanda a anunțat că moldovenii care vor dori să-și exercite dreptul la vot în cadrul alegerilor parlamentare anticipate vor putea face acest lucru în conformitate cu graficul elaborat de misiunea diplomatică. Acest lucru s-a făcut la sugestia autorităților irlandeze.
”Autoritățile irlandeze și în acest scrutin electoral, în scopul evitării aglomerației la secțiile de votare, au solicitat obligatoriu organizarea votării graduale”, este menționat în comunicatul Ambasadei.
Pe pagina oficială de Facebook a instituției sun publicate graficele prezentei la vot în orașul Dublin BESV 38/57, BESV 38/58, BESV 38/59 și orașul or. Limerick BESV 38/60.
Alegătorii moldoveni vor lua în considerare numele de familie, conform alfabetului, și arondarea literelor unor ore specifice pentru votare.
Totodată, Ambasada menționează că birourile electorale vor acomoda graficul la necesitățile alegătorilor pentru ca acesta să nu fie în niciun caz un impediment în ceea ce privește exercitarea dreptului la vot.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0