Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Deputat al Dumei de Stat, despre acțiunea AUR: imaturitate politică și iresponsabilitate

© Sputnik / Mihai CarausАкция AUR в Варнице
Акция AUR в Варнице - Sputnik Moldova, 1920, 08.07.2021
Abonare
Potrivit deputatului Dumei de Stat a Federației Ruse, Artem Turov, unioniștii provoacă conflicte acolo unde oamenii doresc pace și stabilitate.
CHIȘINĂU, 8 iul – Sputnik. Joi, 8 iulie, un grup de membri ai partidului unionist moldovean AUR („Alianța pentru Unirea Românilor”) a încercat să treacă frontiera administrativă cu regiunea transnistreană pentru a organiza un miting electoral pe malul stâng al Nistrului.
Această tentativă mai că nu s-a încununat cu un conflict cu grănicerii transnistreni.
© Sputnik / Игорь Зарембо / Accesați arhiva multimediaАртем Туров
Артем Туров - Sputnik Moldova, 1920, 20.07.2021
Артем Туров
"Ceea ce se întâmplă acum la granița cu Transnistria constituie o iresponsabilitate totală manifestată de persoane care escaladează în mod deliberat situația", a declarat într-un interviu pentru Sputnik Moldova, deputatul Dumei de Stat, membru al Comisiei pentru afaceri CSI, Artem Turov. "Între timp, nici Tiraspolul, nici Chișinăul nu au nevoie de un nou val de tensiune".
Turov amintește că de-a lungul celor 30 de ani în care misiunea rusă de menținere a păcii și-a îndeplinit îndatoririle la Nistru, „niciun foc de armă nu a fost tras, nici o picătură de sânge nu a fost vărsată”. Mai mult, în aceste câteva decenii, are loc dezvoltarea politică, umanitară și economică pe ambele părți.
TELEGRAMMMM "{$url}"
"Oamenii care provoacă conflictul, atunci când majoritatea covârșitoare a populației din Moldova și Transnistria doresc pace și stabilitate, își demonstrează doar propria imaturitate politică și inconsistență. O forță politică reală și capabilă din orice țară nu își poate permite să comită astfel de acte de dragul unei ambiții politice", afirmă deputatul Dumei de Stat al Rusiei.
Визит министра обороны РФ С. Шойгу в Молдавию - Sputnik Moldova, 1920, 17.06.2021
Politică
Transnistria spulberă iluziile NATO
Turov crede că tensiunea creată de acțiunea partidului unionist AUR la hotarul administrativ cu regiunea transnistreană va dispărea în cele din urmă.
"Acolo există o misiune de menținere a păcii, care își îndeplinește misiunea de multă vreme și foarte profesionist. Sunt sigur că nu va permite escaladarea excesivă, care ar putea afecta în vreun fel status quo-ul din zona transnistreană", a spus Artem Turov.
Între timp, liderul transnistrean, Vadim Kasnoselsky, a comentat situația:
Provocările unioniștilor moldoveni din Zona de Securitate continuă. Grănicerii transnistreni, în baza normelor legale, stau la straja legii și a ordinii. Își îndeplinesc datoria de grăniceri și cea umană, asigurând siguranța cetățenilor.
Krasnoselski a făcut apel la cei care au venit la hotarul administrativ cu regiunea transnistreană cu drapele românești să nu amplifice conflictul, avertizând: o scânteie poate provoca un incendiu.
 
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0