Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ciocoi, în dialog cu Misiunea de observatori din partea Comunității Statelor Independente

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaCiocoi a primit Misiunea de observare a alegerilor parlamentare anticipate din partea CSI
Ciocoi a primit Misiunea de observare a alegerilor parlamentare anticipate din partea CSI - Sputnik Moldova, 1920, 08.07.2021
Abonare
Prim-ministrul interimat, Aureliu Ciocoi, a avut astăzi o întrevedere cu Misiunea de observatori din partea Comunității Statelor Independente pentru monitorizarea alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021.
CHIȘINĂU, 8 iul - Sputnik. Delegația străină este condusă de secretarul general al Consiliului Adunării Interparlamentare a Comunității Statelor Independente Dmitrii Kobițkii, este menționat într-un comunicat al Guvernului.
Alegeri - Sputnik Moldova, 1920, 06.07.2021
Politică
Câți observatori vor monitoriza alegerile parlamentare din 11 iulie
În cadrul întrevederii, Ciocoi a subliniat că este în interesul Republicii Moldova ca procesul electoral să fie monitorizat de cât mai multe misiuni internaționale de observatori.
„Pentru noi este important ca observatorii internaționali să ateste organizarea și desfășurarea exercițiului electoral într-o manieră liberă, transparentă și în conformitate cu principiile democratice”, a declarat Aureliu Ciocoi.
Premierul interimar a dat asigurări că Guvernul își va onora obligațiunile financiare față de CEC în ceea ce privește alocarea sumei restante de 22,468 de milioane de lei necesare pentru organizarea şi desfăşurarea alegerilor parlamentare anticipate.
„Vom face tot posibilul pentru a aloca mijloacele financiare necesare către CEC, fie până la ziua alegerilor, fie după. Însă, garantat banii restanți vor fi virați Comisiei Electorale Centrale”.
Șeful delegației, Dmitrii Kobițkii și-a exprimat încrederea că aceste alegeri se vor desfășura la nivelul standardelor democratice. Oficialul a declarat că misiunea include peste 130 de experți delegați în țara noastră pentru a monitoriza scrutinul. După 11 iulie, Misiunea își va face publice concluzia cu privire la organizarea și desfășurarea exercițiului electoral.
Premierul interimar a avut o întrevedere cu misiunea de observatori a OSCE>>>
Părțile au remarcat potențialul de dezvoltare a relațiilor socio-economice între Republica Moldova și Comunitatea Statelor Independente, prim-ministrul interimar pledând pentru intensificarea cooperării în domeniile comercial-economic, transport, agricultură, dar și cel umanitar.   
© Photo : Guvernul Republicii MoldovaCiocoi a primit Misiunea de observare a alegerilor parlamentare anticipate din partea CSI
Ciocoi a primit Misiunea de observare a alegerilor parlamentare anticipate din partea CSI - Sputnik Moldova, 1920, 20.07.2021
Ciocoi a primit Misiunea de observare a alegerilor parlamentare anticipate din partea CSI
Amintim că duminică, 11 iulie, au loc alegerile parlamentare anticipate. Oamenii sunt așteptați la urnele de vot pentru a-și alege deputații care îi vor reprezenta în Parlament.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0