Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

A început repartizarea buletinelor de vot pentru alegerile din 11 iulie

© Sputnik / Mihai CarausБюллетень для голосования на президентских выборах
Бюллетень для голосования на президентских выборах - Sputnik Moldova, 1920, 08.07.2021
Abonare
Consiliile electorale de circumscripție electorală din țară vor primi pe parcursul zilei de astăzi buletinele de vot pentru alegerile din 11 iulie.
CHIȘINĂU, 8 iul - Sputnik. Buletinele de vot pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie sunt repartizate astăzi, 8 iulie, către consiliile electorale de circumscripție electorală din țară. Buletinele sunt repartizate de la tipografie, iar reprezentanții inspectoratelor de poliție teritoriale asigură escortarea buletinelor de vot de la tipografie până la sediul consiliilor electorale de circumscripție. La fel, va fi asigurată și paza acestora până în ziua alegerilor. 
Buletin de identitate - Sputnik Moldova, 1920, 08.07.2021
Politică
Moldovenii vor putea vota cu act de identitate provizoriu - detalii
Buletinului de vot are o lungime de 580 de milimetri și lățimea de 140 de milimetri. Partea de sus conține inscripția „BULETIN DE VOT”, iar sub aceasta este specificat tipul scrutinului și data desfășurării. Mai jos sunt aplicate două numere, în partea stângă – numărul de ordine al circumscripției electorale, iar în partea dreaptă – numărul de ordine al secției de votare.
Buletinul de vot este divizat în 23 de patrulatere. În partea stângă a fiecărui patrulater a fost imprimat simbolul concurentului electoral, iar în centrul patrulaterului este scrisă denumirea partidului, mișcării social-politice, blocului electoral sau inscripția „candidat independent”.
Potrivit CEC, combinatul poligrafic a raportat că și lotul de buletine pentru diasporă a fost tipărit și împachetat. În total, este vorba de 726 700 de unități. Dintre acestea, 662 600 sunt în limba română, iar alte 64 100 au fost tipărite în limba rusă. La alegerile din 11 iulie, vor fi disponibile peste trei milioane de buletine de vot.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0