Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ultima oră: Ședința Guvernului a fost anulată - Iată motivul

© Sputnik / Mihai CarausПресс-конференция Иона Кику об исполнении бюджета-2020
Пресс-конференция Иона Кику об исполнении бюджета-2020 - Sputnik Moldova, 1920, 07.07.2021
Abonare
Ședința Guvernului de astăzi anulată înainte de a începe. În sașa de ședințe au fost prezenți doar premierul interimar și bașkanui Găgăuziei.
CHIȘINĂU, 7 iul - Sputnik. Ședința Guvernului interimar programată pentru ora 15:00 nu a mai avut loc. În sală au fost prezenți doar premierul interimar, Aureliu Ciocoi și bașkanui Găgăuziei, Irina Vlah. Ciocoi a anunțat că o parte din colegii săi miniștri sunt în teritoriu, alții internați în spital, iar despre motivul absenței altora nu cunoaște motivul.
Andrei Volentir - Sputnik Moldova, 1920, 01.07.2021
Podcasturi
Desfășurarea alegerilor - în pericol? Ce spune un membru CEC
„Din câte am fost informat până la ora actuală, domnul general Gaiciuc este internat în Spitalul Militar, ministrul de Interne, Pavel Voicu, începând cu ziua de ieri, 6 iulie, este în concediu medical, ministrul Educației Lilia Pogolșa nu s-a prezentat din motive de sănătate, domnul ministru Perju este în teritoriu, viceprim-ministrul Olga Cebotari și ministrul Fadei Nagacevschi nu și-au justificat absența”, a declarat Ciocoi. 
Din lipsă de cvorum ședința a fost întreruptă. Potrivit lui Ciocoi, astăzi urmau să fie aprobate mai multe proiecte și hotărâri de Guvern, cea mai imporantă fiind alocarea sumei restante de 22,46 de milioane de lei către Comisia Electorală Centrală pentru finalizarea organizării și bunei desfășurări a alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie.
„Fac apel către colegii și angajații electorali care urmează să-și desfășoare activitatea în ziua scrutinului din 11 iulie, inclusiv Comisiei Electorale Centrale, dând asigurări că Guvernul aflat în demisie, garnitura actuală guvernamentală va face tot posibilul să vireze 22,46 de milioane de lei către CEC sau până la data alegerilor sau imediat după 11 iulie. Pot garanta oficial că CEC va primi suma restantă, idiferent dacă până sau după ziua alegerilor”, a precizat Ciocoi. 
Tot astăzi urma să fie alocate 2,3 milioane de lei pentru 23 de familii în care există medici sau colaboratori medicali care au decedat din cauza complicațiilor generate de COVID-19. La fel, urma să fie adoptată hotărârea privind comanda de stat de admitere în învățământul superior cu finanţare de la bugetul de stat pentru anul de studii 2021-2022. O altă decizie importantă care urma să fie adoptată astăzi ține de alocarea mijloacelor financiare
Societății cu Răspundere Limitată „Arena Națională”. Suma de 67,7 milioane de lei sunt banii prevăzuți în Lega Bugetului. Un articol separat în Lege prevede alocarea sumei respective Arenei Naționale. Acești bani trebuia să fie virați Arenei Chișinău încă la data de 23 iunie, lucru care nu s-a făcut, iar suma crește din cauza penalităților. O altă ședință a Guvernului urmează să aibă loc pe data de 9 iulie. 
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0