Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Otrava pe care moldovenii o cumpără nesiliți de nimeni

© Pixabay / felix_wAlcool
Alcool - Sputnik Moldova, 1920, 07.07.2021
Abonare
Peste o sută de litri de alcool contrafăcut a fost depistat în municipiul Bălți și raionul Glodeni. Oamenii legii desfășoară operațiunea „Cascada” pentru a preveni comercializarea ilegală a băuturilor spirtoase. 
CHIȘINĂU, 7 iul - Sputnik. 112 litri de divin contrafăcut a fost găsit de către oamenii legii în cadrul operațiunii „Cascada”, care se desfășoară în întreaga țară.
Tânără cu o sticlă de alcool - Sputnik Moldova, 1920, 18.06.2021
Societate
De ce OMS vrea să le interzică femeilor să consume alcool
Alcoolul contrafăcut se comercializa în mai multe magazine din municipiul Bălți și raionul Glodeni, iar suma totală a acestuia constituie opt mii de lei. Potrivit poliției, băuturile spirtoase se vindeau sub marca „Divin Călărași” și „Divin Bardar”.
În context, oamenii legii anunță că în cadrul operațiunii au fost documentate mai multe cazuri de comercializare cu amănuntul a alcoolului, în magazinele alimentare și în alte puncte de comerț cu amănuntul după ora 22.00. Conform legislației, persoanele fizice care comercializează alcool după ora 22.00, riscă amenzi de până la 4 500 de lei, iar persoanele juridice de până la 15 000 de lei.
Totodată, agenții economici pot rămâne cu licența suspendată pe un termen de până la un an. 
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0