Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

COVID-19 în Moldova: Crește sau descrește numărul de contaminări?

© Inquam Photos / GEORGE CALINTestare coronavirus
Testare coronavirus - Sputnik Moldova, 1920, 06.07.2021
Abonare
Rata de contagiozitate în contextul pandemiei coronavirusului este în ușoară descreștere. Însă la fel este mică și rata de vaccinare a populației împotriva coronavirusului.
CHIȘINĂU, 6 iul - Sputnik. În Republica Moldova puțin peste 13% din populație au primit prima doză de vaccin împotriva noului coronavirus. Aici nu sunt incluse persoanele care au fost imunizate în afara țării și care constituie aproximativ 2-3% din populație. Reprezentanții Ministerului Sănătății anunță că în cadrul punctelor de vaccinare sunt disponibile aproape 300 de mii de doze vaccin, din cele peste un milion de doze recepționate de țara noastră.
Сотрудники Центра имени Чумакова во время получения и испытания компонентов для последующего производства вакцины от коронавируса Ковивак - Sputnik Moldova, 1920, 06.07.2021
Rusia
”CoviVac”: Particularitățile vaccinului ”classic” anti-COVID al Centrului Ciumakov
Precizarea a fost făcută de secretarul de stat la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale Denis Cernelea. Potrivit acestuia, cea mai înaltă rată de vaccinare este înregistrată în municipiul Chișinău, iar cea mai mică rată de acoperire se atestă în raioanele de sud ale țării - Comrat, Taraclia, Leova. 
„Pe teritoriul țării sunt amplasate în continuare 535 de puncte de vaccinare. Persoanele care întâmpină probleme privind accesul la vaccinare să contacteze linia verde a ANSP. Aproape zilnic continuă organizarea în raioane a seminarelor de instruire privind comunicarea și informarea populației generale despre vaccinarea împotriva COVID-19. Permanent sunt purtate discuții individuale cu acele localități unde mersul vaccinării este mai redus, la care participă primarii și personalul medical. Astfel, ne dorim să vedem cum îi putem ajuta pe oamenii din localitățile respective și să intervenim”, a declarat Denis Cernelea.
Secretarul de stat mai spune că în ultimele șapte zile în Republica Moldova situația a fost stabilă. Au fost înregistrate 19 cazuri de importm, dintre care 12 cazuri din Rusia și 7 din Uniunea Europeană. Totodată, oficialul informează că rata de contagiozitate pentru ultimele 14 zile este în ușoară descreștere și constituie 1,04.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0