Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Premierul interimar a avut o întrevedere cu misiunea de observatori a OSCE

© Sputnik / Maxim TopalИзбирательный участок №36/7, Комрат, Дом культуры
Избирательный участок №36/7, Комрат, Дом культуры - Sputnik Moldova, 1920, 05.07.2021
Abonare
În opinia reprezentanților Misiunii de observatori a OSCE, procesul electoral se desfășoară în limitele cadrului legal. Raportul final privind alegerile din Moldova va fi publicat peste două luni după alegeri.
CHIȘINĂU, 5 iul - Sputnik. Premierul interimar Aureliu Ciocoi s-a întâlnit cu reprezentanții Misiunii de observare a alegerilor parlamentare anticipate din partea Biroului OSCE pentru Instituții Democratice și Drepturile Omului. Despre aceasta a anunțat serviciul de presă.
Andrei Volentir - Sputnik Moldova, 1920, 01.07.2021
Podcasturi
Desfășurarea alegerilor - în pericol? Ce spune un membru CEC
Șeful interimar al Cabinetului de Miniștri a apreciat importanța Misiunii și a observatorilor internaționali în asigurarea unui proces electoral echitabil, corect și transparent.
Ciocoi a menționat că autoritățile depun eforturile necesare pentru ca fiecare cetățean să-și poată exercita dreptul de vot în condiții de maximă siguranță. Totodată, el a îndemnat reprezentanții Misiunii să să vegheze respectarea tuturor standardelor europene atât pe malul drept, cât și pe cel stâng al Nistrului.
„În ciuda faptului că instabilitatea politică generează o deficiență de responsabilitate în unele instituții, procesul electoral trebuie să se desfășoare într-o manieră absolut corectă. Nimeni nu poate atenta asupra dreptului constituțional al cetățenilor de a vota”, a declarat Ciocoi.
Șeful echipei de observatori, Tamas Meszerics, a vorbit despre scopul și rolul Misiunii la alegerile parlamentare anticipate curente. Oficialul a declarat că, deocamdată, procesul electoral se desfășoară în limitele cadrului legal, cu respectarea principiilor democratice și fără încălcări majore. În prezent, observatorii lucrează asupra unui Raport preliminar care va fi publicat înainte de ziua alegerilor.
Sondaje: Ce scor ar acumula principalii concurenți electorali la alegerile parlamentare>>>
Raportul final al monitorizării întregului proces electoral va fi publicat peste două luni după alegeri, el va include și recomandări concrete. În cadrul misiunii de observare a alegerilor din Republica Moldova, din partea Misiunii de observare a alegerilor ODIHR/OSCE sunt implicați 28 de observatori pe termen lung și 300 de observatori pe termen scurt.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0