Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Prăpăd pe străzile Capitalei: Mașini blocate și subterane inundate - VIDEO

© Sputnik / Mihai CarausPloaie
Ploaie - Sputnik Moldova, 1920, 05.07.2021
Abonare
Ploaia de dimineața a făcut ravagii în Capitală. Pe lângă ambuteiajele kilometrice, unii conducători auto s-au pomenit cu mașinile blocate, iar pietonii au fost nevoiți să „înoate” pe străzile orașului și prin subterane.
CHIȘINĂU, 5 iul - Sputnik. După câteva ore de precipitații abundente, Capitala s-a transformat într-o mică Veneție, iar transportul public a fost perturbat.
Pe lângă faptul că pe mai multe străzi s-au format ambuteiaje, unii șoferi s-au pomenit cu mașinile blocate în drum. Așa au pățit doi conducător auto, care au intrat în cratere formate în asfalt pe strada Ion Neculce din Chișinău. 
TELEGRAMMMM "{$url}"
La grea încercare au fost puși și pietonii care au fost nevoiți să înoate printre șuvoaielor de pe străzi. Unii s-au făcut uzi leoarcă până au ajuns la destinație.
Subterana de lângă sensul giratoriu care unește străzile Ion Creangă, Ștefan cel Mare și Calea Ieșilor a fost inundată în urma ploii de astăzi. 
TELEGRAMMMM "{$url}"
În context, în cadrul ședinței de astăzi a Primăriei, viceprimarul Ilie Ceban a invitat responsabilii din cadrul subdiviziunilor și regiilor de profil să iasă în teren, pentru a evalua toate pagubele înregistrate de ploile abundente și să lichideze toate consecințele.
 Дождь - Sputnik Moldova, 1920, 05.07.2021
Societate
VIDEO - Potop în Capitală: Străzi inundate și trafic paralizat
„Cu certitudine va fi de lucru. De aceea rog ca toți să fiți implicați, iar pe parcursul zilei să raportați despre situația pe teren. Este important să putem evalua impactul ploilor pe străzile care sunt acum în reparație, în vederea prevenirii inundațiilor. Și totodată, trebuie să depunem efort ca să evităm acumulările de apă", a menționat viceprimarul.
În cadrul ședinței, șeful interimar al Direcției generale transport public și căi de comunicație a menționat că pe strada Ion Creangă apa s-a acumulat din cauza lucrărilor executate în prezent pe o porțiune de rețea pluvială, care nu are capacitatea de a recepționa acum șuvoaiele și de a le evacua în regim normal.
Primăria îndeamnă oamenii să evite adăpostirea sub arbori pe timp de ploaie, pentru că există pericol de prăbușire. De asemenea, șoferii sunt îndemnați să nu-și parcheze mașinile în preajma copacilor pentru a evita situațiile de avariere.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0