Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

A murit marele regizor rus Vladimir Menșov

© Sputnik / Евгений Одиноков / Accesați arhiva multimediaТворческая встреча с В. Меньшовым к его 80-летнему юбилею
Творческая встреча с В. Меньшовым к его 80-летнему юбилею - Sputnik Moldova, 1920, 05.07.2021
Abonare
Renumitul regizor rus Vladimir Menșov s-a stins din viață la vârsta de 81 de ani. Artistul era infectat cu coronavirus.
CHIȘINĂU, 5 iul - Sputnik. S-a stins din viață renumitul regizor și actor rus Vladimir Menșov, artistul poporului din Federația Rusă, a anunțat studioul de cinema Mosfilm, potrivit RIA Novosti.
„L-am pierdut pe dragul nostru prieten, <...> care și-a dat toate puterile sale creative și talentul strălucit studioului său natal de film, un regizor cu adevărat popular, ale cărui filme minunate sunt cunoscute și iubite de milioane de oameni”, se menționează într-un mesaj condoleanțe emis de Mosfilm.
Faptul că Menșov s-a infectat cu coronavirus a devenit cunoscut pe 26 iunie, dar s-a anunțat că acesta suferă de o formă ușoară a bolii.
Data și locul înmormântării vor fi anunțate mai târziu.
Vladimir Menșov s-a născut la Baku, a absolvit Școala de Arte din Moscova și a absolvit Institutul de Cinematografie „Gherasimov” (VGIK).
A debutat în cinematografie ca actor în 1972 în drama lui Alexei Saharov "Человек на своем месте". În total, a interpretat aproximativ 120 de roluri.
Debutul în regie a avut loc în 1976, în filmul muzical "Розыгрыш", scenariul fiind semnat de Semion Lungin.
Au urmat apoi celebrele filme "Москва слезам не верит", care a câștigat premiul Oscar în 1981, și "Любовь и голуби", "Ширли-мырли" și altele.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0