Oameni in etate - Sputnik Moldova, 1920
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Premiul Național: Când demarează concursul

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaComisia pentru decernarea Premiului Naţional, Republica Moldova
Comisia pentru decernarea Premiului Naţional, Republica Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 03.07.2021
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Scrisorile pentru înscrierea la concursul de decernare a Premiului Național pot fi depuse de candidați și colectivele de candidați.
CHIȘINĂU, 3 iul - Sputnik. Scrisorile de recomandare a candidaților/colectivelor de candidați pentru decernarea Premiului Național pot fi depuse. O decizie în acest sens a fost luată de Comisia pentru decernare a acestui premiu în cadrul primei ședințe care a avut loc ieri. Astfel, scrisorile de recomandare pot fi depuse în perioada 2-9 iulie curent, până la ora 15:00, exclusiv în format electronic, la adresa de email www.cancelaria@gov.md. Membrii Comisiei au discutat aspecte organizatorice privind condițiile de aplicare și procesul de selectare a dosarelor pentru concurs.
Premierul Ion Chicu, la ceremonia de decernare a Premiului Național, împreună cu laureații  - Sputnik Moldova, 1920, 27.08.2020
Societate
Premiul Național 2020: Șase distincții, decernate medicilor și instituțiilor medicale
Premierul interimar Aureliu Ciocoi a accentuat importanța selectării personalităților cu valori veritabile din toate domeniile decernate în cadrul concursului Premiul Național.
„Vreau să văd candidați buni atât în domeniul literatură, cinematografie, medicină, teatru, cât și științe aplicate sau fundamentale, etc. Dosarele care urmează a fi examinate în cadrul acestei Comisii trebuie să conțină valori”, a declarat șeful interimar al Executivului.
Scrisorile de recomandare se elaborează în corespundere cu Regulamentul cu privire la Premiul Național, aprobat prin Hotărâre de Guvern. Guvernul decernează anual până la 10 premii naționale. În acest an, Gala concursului „Premiul Naţional 2021” va avea loc pe 26 august. Premiul Național constă din diplomă, medalie și recompensă financiară în valoare de 100 mii lei, conferit în scopul aprecierii de către Guvern a abordării inovative, perseverenței și abnegaţiei în activitate, a contribuţiei substanţiale cu impact considerabil la dezvoltarea societății, ştiinţei, tehnologiilor, culturii, artei şi sportului, la promovarea principiilor morale/umanitare, precum și la consolidarea valorilor, patrimoniului şi imaginii Republicii Moldova.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0