Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Alarmant: Ploile continuă să distrugă sute de terenuri agricole

© Sputnik / Дмитрий Паршин / Accesați arhiva multimediaДождь в Москве
Дождь в Москве - Sputnik Moldova, 1920, 03.07.2021
Abonare
Inspectoratul General pentru Situații de Urgență anunță că alte peste două sute de hectare de teren agricol au fost afectate din cauza ploilor.
CHIȘINĂU, 3 iul - Sputnik. Peste două sute de hectare de terenuri agricole au fost grav afectate de ploile din ultimele două zile, anunță Inspectoratul General pentru Situații de Urgență. Conform informației coletctate de IGSU din subdiviziunile teritoriale, doar în perioada 30 iunie - 2 iulie cel mai grav a fost la Hâncești unde 108 hectare de grâu au fost compromise. Totodată, din cauza precipitațiilor abundente au fost afectate 23 de hectare de livezi din localitatea Albinețul Vechi, raionul Fălești.
Дождь в Москве - Sputnik Moldova, 1920, 01.07.2021
Societate
Mii de hectare, afectate de ploi: Pagubă de peste 200 de milioane
Prejudicii au fost înregistrate și în localitatea Brăviceni, raionul Orhei unde vântul puternic și ploaia a distrus 63 de hectare de culturi agricole, printre care 15 hectare de floarea soarelui, 13 hectare de porumb și 35 de hectare de orz. La Hâncești, condițiile meteo nefavorabile au afectat 108 hectare de grâu.
Din cauza precipitațiilor abundente au fost înregistrate distrugeri în localitatea Filipeni, raionul Leova. Aici au fost afectate circa 680 de metri de drum local și distruse 10 hectare de culturi agricole, patru hectare de floarea soarelui și șase hectare de grâu. Comisiile pentru situații excepționale lucrează în teritoriu, pentru estimarea prejudiciilor materiale înregistrate. Precizăm, pagubele din cauza ploilor abundente din mai până la data de 28 iunie constituie peste 200 de milioane de lei. 
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0