Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Rompetrol KMG International, declarație oficială despre incendiul de la Petromidia

© Inquam Photos / Costin DincaUrmările exploziei de la Petromidia
Urmările exploziei de la Petromidia - Sputnik Moldova, 1920, 02.07.2021
Abonare
Conducerea Rompetrol KAZ Munai Gaz International a reacționat după producerea incendiului de la Rafinăria Petromidia.
BUCUREȘTI, 2 iul – Sputnik. Acționarul principal de la Petromidia, grupul Rompetrol KMG International, a transmis o informare.
Grupul anunța că ”în cursul acestei zile, a avut loc un incident pe platforma Petromidia, în cadrul instalației de hidrofinare petrol motorină (HPM)”.
”Conform procedurilor interne de gestionare a situațiilor de criză, procesele tehnologice din cadrul rafinăriei au fost sistate în condiții de siguranță”, se arată în informare, precizând că ”în acest moment, echipele de intervenție acționează pentru controlul și stingerea incendiului”.
Anunțând că se va reveni cu mai multe detalii, în cel mai scurt timp, Rompetrol KMG International a mulțumit autorităților ”pentru profesionalismul și promptitudinea cu care au reacționat la acest incident”.
După 30 de minute, imediat după anunțarea primului deces, Rompetrol KMG International a revenit cu o ”actualizare”.
Urmările exploziei de la Petromidia - Sputnik Moldova, 1920, 02.07.2021
Societate
Acum: explozie și incendiu la Petromidia! Planul roșu, activat!
”Prioritatea pentru noi, de la începutul incidentului la rafinăria Petromidia, a fost siguranța angajaților noștri”, menționează Rompetrol KMG International, subliniind că ”tot personalul rafinăriei Petromidia a fost evacuat și procesele tehnologice au fost oprite”.
Rompetrol KMG International transmite că, ”din păcate, ca urmare a accidentului, 5 dintre colegii noștri se află la Spitalul Județean Constanța și primesc îngrijiri medicale”.
”Ne pare rău să informăm că o persoană a fost identificată ca decedată”, transmite grupul. ”Suntem alături de familiile victimelor în acest moment tragic”.
O veste mai bună – ”În acest moment, incendiul din cadrul instalației HPM este izolat și stabilizat, echipele interne și externe fac eforturi pentru a-l stinge în cel mai scurt timp”.
Ulterior, Rompetrol KMG International și-a schimbat și imaginea de profil de pe pagina de socializare, cu o panglică de doliu.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0