Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Pare incredibil, dar această boala scade riscul de infectare cu COVID

© Photo : Miroslav RotariMedic
Medic - Sputnik Moldova, 1920, 02.07.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Oamenii de știință au ajuns la concluzia că pentru cei care suferă de astm bronșic alergic, coronavirusul nu este un factor care să crească riscul unei evoluții severe a bolii.
CHIȘINĂU, 2 iul - Sputnik. Pacienții care suferă de alergii se îmbolnăvesc mai rar cu coronavirus, relatează RIA Novosti. Oamenii de știință înaintează până acum diverse ipoteze în legătură cu acest fapt, a declarat Musa Haitov, directorul Institutului de Imunologie al Agenției federale  medico-biologice din Rusia.
„A trecut aproximativ un an și jumătate de la începutul pandemiei, însă de la bun început au existat date despre faptul că pacienții cu alergii sunt mai puțin predispuși la infectarea cu coronavirus”, a spus Haitov.
El a adăugat de asemenea că, potrivit unor studii din străinătate, pentru pacienții cu astm bronșic alergic, coronavirusul nu este un factor care să crească riscul unei evoluții severe a bolii.
"Este greu de spus deocamdată de ce este legat acest lucru, sunt exprimate diverse ipoteze, dar ele necesită confirmare", a precizat Haitov.
Как молдавские врачи уже год ведут борьбу с коронавирусом и спасают людей - Sputnik Moldova, 1920, 21.06.2021
Societate
Coronavirusul poate provoca un șir de boli foarte grave – specialist
Anterior Haitov le-a recomandat celor care suferă de alergii să se vaccineze împotriva coronavirusului în perioada de remisie.
Potrivit datelor ZOE COVID Symptom Study, cea mai mare aplicație de cercetare și analizare a simptomelor coronavirusului, pacienții care și-au administrat ambele doze de vaccin acuză frecvent dureri de cap, guturai, strănut și durerea în gât. La cei care au primit doar prima doză de vaccin, pe lângă cele patru simptome, se mai atestă și tusea.
Cercetătorii au subliniat că vaccinul nu oferă o protecție sută la sută împotriva coronavirusului, dar reduce semnificativ riscul unei evoluții severe a bolii. Astfel, simptome „tradiționale” anterioare ale bolii - pierderea mirosului, dificultăți de respirație și febră - sunt destul de rare la pacienții vaccinați.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0