Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Armă chimică SUA, depozitată lângă București! Scandal internațional!

© AFP 2024 / JIM WATSONComponente chimice pentru armă chimică
Componente chimice pentru armă chimică - Sputnik Moldova, 1920, 02.07.2021
Abonare
O cantitate uriașă de ”substanța ucigașă folosită de americani în războiul din Vietnam” a fost adusă din Germania – ”substanțele chimice, unele dintre cele mai toxice din lume, au fost ascunse în România”.
BUCUREȘTI, 2 iul – Sputnik. O informație de ultimă oră cutremură opinia publică și poate genera un mega scandal internațional! O cantitate uriașă de peste 150 de tone ”din celebra armă chimică, Agent Orange sunt depozitate” în apropierea Capitalei.
”Orașul Bragadiru adăpostește peste 150 de tone din substanța ucigașă folosită de americani în războiul din Vietnam”, transmite Antena 3, preluând datele unei anchete a „Observator„.
Astfel , ziariștii trustului Antena arată că ”otrava a fost adusă în țara noastră începând cu anul 2003, din Germania”.
Sursa citată arată că, abia în anul 2016 a fost deschis un dosar penal.
Parchetul de pe lângă Tribunalul Ilfov confirmă că are în lucru un dosar de urmărire penală în acest caz, probabil in rem.
”Fiind considerată deșeu periculos a început o investigație pentru a vedea modul în care această marfă a fost recepționată în România, importată, de ce avem înscrisurile de pe ambalaje care ne atestă că data de expirare era cu mulți ani înainte. Avem etichete din secolul trecut”, a declarat pentru ”Observator” Octavian Berceanu, comisar-șef la Garda de Mediu.
Oficialul emite și o opinie – că unul din motivele pentru care au fost aduse în România ar putea fi că ”ele expirau în Germania şi atunci neutralizarea lor era destul de costisitoare”, mai spune comisarul-șef”.
Explicația este logică – și implicațiile sunt uriașe. Asta pentru că distrugerea substanțelor folosite ca arme chimice sau în alte scopuri militare are un regim special – și NU poate fi făcută decât de armata care a avut-o în folosință.
Ori, aceasta este Armata SUA. După cum se știe, Armata SUA are baze în Germania. Deci substanțele, dacă au avut destinație militară, implică direct Armata SUA.
”Substanțele chimice, unele dintre cele mai toxice din lume, au fost ascunse în România”, transmite Antena 3, arătând că ”în acte, au fost numite "marfă", în realitate au devenit deșeuri periculoase ținute lângă locuințele oamenilor”.
Ziariștii scriu, pe drept cuvânt, că ”riscul este enorm” și că nu este nevoie decât de un ”contact de doar câteva minute cu substanța Agent Orange, un erbicid care conține cel mai agresiv tip de dioxină, pentru a suferi de anumite afecțiuni toată viața”.
”Fie prin inhalare, fie prin atingere, provoacă de la erupții la nivelul pielii şi tulburări nervoase până la malformații care pot duce la cancer sau chiar deces”, scrie sursa citată.
Mai mult, citat de Antena 3, un expert în sănătate publică, consideră că ”sunt riscuri care ţin de afectarea mai multor generaţii” și chiar ”un risc pentru securitatea naţională şi un risc pentru sănătatea publică”.
Întrebarea e firească – oare cum de a putut fi ținut ”la sertar” un asemenea dosar?
Și o întrebare pentru cunoscători: ce legături există între orașul Bragadiru, un fost primar ancorat în structurile ”oculte” - și combinațiile pe linia SUA – Germania – Italia?
© Screenshot / Antena 3150 de tone din arma chimică folosită în Vietnam, depozitate lângă București
150 de tone din arma chimică folosită în Vietnam, depozitate lângă București - Sputnik Moldova, 1920, 20.07.2021
150 de tone din arma chimică folosită în Vietnam, depozitate lângă București
 
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0