Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Vladimir Cebotari, scos de sub urmărire penală în dosarul concesionării Aeroportului

© Sputnik / Мирослав РотарьПарламент заседание 11.03.2016
Парламент заседание 11.03.2016  - Sputnik Moldova, 1920, 01.07.2021
Abonare
Procuratura Generală anunță că deputatul Vladimir Cebotari a fost scos de sub urmărire penală pentru că a acționat în limitele atribuțiilor acordate legal.
CHIȘINĂU, 1 iulie- Sputnik. Deputatul Vladimir Cebotari a fost scos de sub urmărire penală în dosarul concesionării Aeroportului Internațional Chișinău. Acțiunile de urmărire penală pe acest caz continuă însă în privința altor cinci persoane fizice și unei juridice. Despre aceasta anunță Procuratura Generală.
Cetățeni moldoveni au fost repatriați din orașul Frankfurt pe Main la Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 02.03.2021
Politică
Sîrbu: Sandu a avut un rol important în concesionarea Aeroportului
Dosarul de urmărirea penală pe numele lui Cebotari a fost inițiat pe 19 septembrie 2019, după ce Parlamentul a încuviințat ridicarea imunității. 
El a fost învinuit de abuz de serviciu la preluarea controlului asupra activelor Aeroportului Internațional Chișinău.
„Examinând probatoriul administrat în cursul urmăririi penale, Procuratura Anticorupție a ajuns la concluzia că, în calitate de membru al Comisiei de concurs cu privire la concesionarea AIC, Vladimir Cebotari a acționat în limitele atribuțiilor legal acordate, prin urmare, fapta acestuia nu întrunește elementele infracțiunii imputate", se arată într-un comunicat emis de Procuratură.
Potrivit legislației Republicii Moldova, concluziile despre vinovăția persoanei de săvârșirea infracțiunii nu pot fi întemeiate pe presupuneri, toate dubiile în probarea învinuirii care nu pot fi înlăturate se interpretează în favoarea bănuitului, învinuitului, inculpatului.
Decizia Procuraturii este pasibilă a fi contestată în modul stabilit de lege.

Situația de la Aeroportul Internațional Chișinău

Aeroportul Internațional Chișinău a fost dat în concesiunea Avia Invest în 2013 printr-o Hotărâre de Guvern.
Аэропорт - Sputnik Moldova, 1920, 04.08.2020
Societate
Reacție la decizia Curții de Arbitraj de la Stockholm privind concesionarea Aeroportului
 În vara anului 2019, deputații au decis să verifice legalitatea acordului și au sesizat Procuratura Generală și Centrul Național Anticorupție, solicitând investigarea persoanelor care au luat deciziile privind concesionarea aeroportului.
La începutul lunii septembrie 2019, Cabinetul de miniștri a aprobat anularea a patru decizii de Guvern din 2012 și 2013 privind concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău. Dar această decizie de Guvern nu a afectat funcționarea acordului în sine și s-a cerut anularea lui prin intermediul instanțelor de judecată.
Ulterior, Comisia de anchetă a prezentat raportul de analiză a modului de organizare și desfăşurare a concesionării aeroportului. În acesta se menționează că acordul de concesionare trebuie anulat. Raportul a fost aprobat cu votul majorității la una dintre ședințele de Parlament.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0