Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Kremlinul: Relațiile dintre Moscova și Bruxelles sunt ostatece ale rusofobiei

© Sputnik / Алексей Майшев / Accesați arhiva multimediaПродолжается реконструкция Большого Каменного моста
Продолжается реконструкция Большого Каменного моста - Sputnik Moldova, 1920, 01.07.2021
Abonare
Relațiile dintre Bruxelles și Moscova sunt ostatece ale rusofobiei “noilor europeni”, care promovează un vector al acutizării tensiunilor, consideră Dmitri Peskov.
CHIȘINĂU, 1 iul – Sputnik. Relațiile dintre Moscova și Bruxelles sunt ostatece ale unei abordări rusofobe din partea “noilor europeni” și a Poloniei, care urmează în mod consecvent calea acutizării tensiunilor în raport cu Rusia, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov.
“În ceea ce privește relațiile dintre Moscova și Bruxelles, așa cum observăm din ultimele evenimente, aceste relații sunt ostatece ale unei abordări absolut rusofobe, în primul rând din partea noilor europeni și a Poloniei. Aceștia într-adevăr ocupă o poziție destul de intransigentă”, a declarat oficialul la postul public de televiziune „Pervîi Kanal”.
“Sunt acele țări care vorbesc cel mai mult despre îngrijorarea lor în legătură cu o amenințare efemeră pe care o văd în Federația Rusă. Totodată, este vorba de acei noi europeni care urmează consecvent calea acutizării tensiunilor”, a adăugat Peskov.
Сергей Викторович Лавров - Sputnik Moldova, 1920, 28.06.2021
Politică
Proiectul cu privire la organizarea uni summit UE-Rusia, împiedicat de rusofobi - Lavrov
Potrivit lui, aceștia își pun la dispoziție teritoriile pentru avioanele NATO, permit dislocarea trupelor americane.
“Ce observăm? Observăm militari americani sau militari NATO care se apropie tot mai mult și mai mult de frontierele noastre. Ce face Rusia în replică? Rusia întreprinde măsuri de asigurare a propriei securități. Este acest lucru favorabil stabilității și previzibilității pe continentul european? Nu. Apare un cerc vicios”, a declarat purtătorul de cuvânt al administrației prezidențiale ruse.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0