Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Rusia: Incidentul din Marea Neagră cu fregata marinei olandeze - Video

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Înregistrarea video publicată marți de Ministerul Apărării al Rusiei surprinde fregata HNLMS Evertsen a Marinei Regale Olandeze navigând în Marea Neagră, pe 24 iunie 2021.
Într-o declarație a Ministerului rus al Apărării din Rusia este anunțat că fregata olandeză, care naviga în ape neutre, și-a schimbat cursul și s-a îndreptat spre strâmtoarea Kerch, ceea ce a determinat ridicarea avioanelor Su-30 și Su-24, pentru a preveni încălcarea frontierei ruse.
Conform declarației Ministerului Apărării, avioanele de luptă și de atac rusești au efectuat zborurile la o distanță sigură de fregata olandeză, iar după această acțiune nava și-a reluat cursul planificat inițial.
Эсминец Дефендер ВМС Великобритании в порту Одессы, Украина - Sputnik Moldova, 1920, 25.06.2021
Politică
De ce Rusia a răspuns dur la provocarea distrugătorului britanic?
 Într-o declarație a Ministerului olandez al Apărării, postată pe Twitter, se spune că aeronava rusă „a provocat o situație periculoasă”, zburând în repetate rânduri „jos și aproape” de HNLMS Evertsen și efectuând „atacuri simulate” asupra navei.
Cu o zi înainte de incidentul din 24 iunie cu nava olandeză în Marea Neagră, un eveniment similar a avut loc atunci când distrugătorul britanic HMS Defender a navigat lângă Capul Fiolent din Crimeea.
Potrivit Ministerului Apărării din Rusia, distrugătorul britanic a încălcat apele teritoriale ale Rusiei, iar rezultatul a fost că armata rusă și grănicerii au tras focuri de avertizare.
Expert: Participarea Moldovei la Sea Breeze este un pas neprietenos în raport cu Rusia>>>
Ministerul britanic al Apărării a negat într-o declarație că ar fi fost trase focuri de avertizare asupra navei de război, spunând că HMS Defender efectua o „trecere banală prin apele teritoriale ucrainene, în conformitate cu dreptul internațional” și că focurile rusești fac parte din exerciții de artilerie planificate.
Premierul britanic Boris Johnson a declarat că Defender naviga legal în apele internaționale din apropierea peninsulei Crimeea. El a adăugat că Marea Britanie nu recunoaște „anexarea Crimeii de către Rusia”.
Fluxul de știri
0