Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Cine și când l-ar putea înlocui pe Putin în funcția de președinte: Răspunsul liderului rus

© Sputnik / Aleksey Nikolskyi / Accesați arhiva multimediaПрямая линия с президентом РФ Владимиром Путиным
Прямая линия с президентом РФ Владимиром Путиным - Sputnik Moldova, 1920, 30.06.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Liderul de la Kremlin a fost întrebat în cadrul tradiționalei Linii Directe cu cetățenii cine l-ar putea succede în funcția de președinte al Federației Ruse.
CHIȘINĂU, 30 iun - Sputnik. Președintele Federației Ruse a dezvăluit în cadrul Liniei Directe că atunci când predecesorul său Boris Elțîn i-a propus pentru prima dată să-l succeadă în funcția de șef de stat nu era pregătit să-și asume o astfel de responsabilitate.
A hooded man holds a laptop computer as cyber code is projected on him in this illustration picture taken on May 13, 2017 - Sputnik Moldova, 1920, 30.06.2021
Rusia
Hackerii au atacat Linia Directă a lui Putin
Ulterior însă Elțîn și-a dat demisia, iar potrivit legii Federației Ruse interimatul funcției de președinte trebuie să-l asigure premierul. Așa cum șef de Guvern era atunci Vladimir Putin, a devenit șef de stat, iar ulterior a fost reconfirmat în această funcție prin votul direct al cetățenilor. 
„Când m-a rugat Elțin i-am zis că nu sunt pregătit. Elțin nu mi-a transmis puterea, ci în concordanță cu legea noastră, șeful de Guvern trebuia să asigure interimatul. Dar decizia a fost însă luată ulterior luată de cetățenii ruși prin vot direct”, a declarat Vladimir Putin.
Președintele Rusiei a fost întrebat de un cetățean dacă există în anturajul lui o persoană căreia i-ar putea „transmite ștafeta”.
„Se spune că "un loc sfânt nu este niciodată gol". Responsabilitatea mea este să fac o recomandare acelor oameni care vor să candideze la funcția de președinte. Desigur, va veni timpul când o persoană sau alta va merita să stea în fruntea țării noastre minunate Rusia”, a spus liderul de la Kremlin.
Precizăm că astăzi șeful statului rus participă la tradiționala Linie Directă cu cetățenii, care se desfășoară pentru a 18-a oară de la aflarea sa în funcția de președinte. 
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0