Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Mai multe localități din țară urmează să fie conectate la rețeaua de gaze

© Sputnik / Mihai CarausPlită
Plită  - Sputnik Moldova, 1920, 30.06.2021
Abonare
În curând, mai multe localități din țară ar putea fi conectate la rețeaua de gaze. Întreprinderea „MoldovaGaz” anunță că vor fi construite peste 28 de gazoducturi prin mai multe orașe, fapt va permite extinderea rețelelor până la hotarul mai multor sate.
CHIȘINĂU, 30 iun - Sputnik. Potrivit întreprinderii „MoldovaGaz”, în acest an au fost alocate 79,5 milioane de lei pentru programul de extindere a rețelelor de distribuție a gazelor naturale.
Газокомпрессорная станция - Sputnik Moldova, 1920, 26.05.2021
Societate
De ce primim gaz doar din Rusia, nu și din România - explicația șefului Moldovagaz
Astfel, din acești bani, 30 milioane de lei vor fi direcționați pentru construcția a 28,3 kilometri de gazoduct interrural, iar acest lucru va permite extinderea rețelelor până la hotarul mai multor sate, ceea ce va asigura demararea gazificării acestora.
În cadrul proiectului urmează să fie construite aproape 145 de kilometri de gazoduct, iar lucrările sunt efectuate în 63 de localități din țară. Numărul consumatorilor noi prognozați va constitui, la primă etapa, aproape 2500, iar întreprinderea preconizează să dubleze acest număr la următoarea etapă. 
Totodată, în context, compania anunță că mai mulți consumatori noi au fost conectați la distribuția gazelor naturale, după finalizarea lucrărilor de extindere a gazoductului. Astfel, potrivit „MoldovaGaz”, în satul Țareuca, raionul Rezina, au fost instalați peste 1,3 kilometri din noul segment de conducte de gaze de presiune medie și joasă. În acest fel, alte peste 40 de gospodării vor putea fi conectate la rețea.
Totodată, în satele Dobrușa și Răspopeni, raionul Șoldănești, s-au construit aproape trei kilometri de conductă, iar numărul de consumatori noi din ambele localități va ajunge la 56 de unități.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0