Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Fostul șef de la Contraspionaj: Partidele unioniste trebuie interzise în Moldova

© Sputnik / Mihai CarausПредставители Партии AUR установили палатки у здания СИБ
Представители Партии AUR установили палатки у здания СИБ - Sputnik Moldova, 1920, 30.06.2021
Abonare
Colonelul în rezervă Ion Mahu susține că, dacă ar deține încă o funcție de conducere în SIS, ar ridica imediat o grupa specială de serviciu „pentru a dispersa toți acești unioniști”.
CHIȘINĂU, 30 iun - Sputnik. Fostul șef al departamentului de contraspionaj al Serviciului de Informații și Securitate al Moldovei, Ion Mahu, a numit acțiunile reprezentanților partidului unionist AUR în fața sediului SIS din Chișinău „bacchanalie” și „atentat la statalitatea țării”.
"Ceea ce fac unioniștii în fața SIS depășește cu totul sfera atât a bunului simț, cât și a legii. Am fost în acea zonă și am văzut totul cu ochii mei. Deja depășesc toate limitele", a spus Mahu.
Fostul șef al departamentului de contraspionaj moldovenesc se întreabă de ce până acum nu a existat nicio reacție din partea autorităților.
"Aceasta este, scuze, o mizerie, nu o democrație. În ce altă țară din lume există partide care pledează pentru abolirea propriului stat și, în același timp, candidează pentru parlamentul acestui stat? Și își permit, de asemenea, să blocheze intrarea în clădirea serviciului de securitate al țării", a spus colonelul în rezervă.
TELEGRAMMMM "{$url}"
Mahu a făcut în acest sens o analogie cu evenimentele recente din Statele Unite și măsurile extrem de dure care au fost aplicate protestatarilor care au intrat în clădirea Congresului.
„Cred că partidele unioniste care solicită lichidarea Moldovei nu numai că ar trebui împiedicate să participe la orice alegeri, ci pur și simplu interzise. Majoritatea covârșitoare a cetățenilor țării va sprijini astfel de măsuri de protecție a statului. Recent am călătorit în aproximativ 20 de raioane ale Moldovei, am ascultat oameni și știu că sunt categoric împotriva prăbușirii statalității moldovenești", spune Mahu.
Amintim că miercuri, 30 iunie, activiștii partidului unionist AUR au plasat abrevierea „FSB” pe ușa din față a Serviciului de Informații și Securitate, acuzând administrația instituției că „îndeplinește voința Moscovei”.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0