Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cișmelele din Chișinău au fost redeschise: Unde poți bea apă rece

© Sputnik / Rodion ProcaArsiță
Arsiță - Sputnik Moldova, 1920, 30.06.2021
Abonare
Mai multe cișmele parcurile și scuarurile din Capitală au fost redeschise. Acestea vor activa pe tot parcursul verii.
CHIȘINĂU, 30 iun - Sputnik. Mai multe cișmele din Chișinău au fost redeschise, iar altele noi au apărut în parcul „Alunelul”, informează Primăria Chișinău. Astfel, chișinăuienii vor avea acces la apă potabilă în parcul „Valea Morilor", în scuarul Grădinii Publice „Ștefan cel Mare și Sfânt", în grădina Catedralei, iar din acest an și în Parcul „Alunelul" există astfel de surse de apă.
Furnizorul de apă a luat toate măsurile de precauție, prin dezinfectare, pentru a preveni răspândirea infecției COVID-19, astfel toate cișmelele corespund regulilor.
Hungary: Drink water - Ronaldo removes Euro 2020 sponsor Coca-Cola bottles during press conference - Sputnik Moldova, 1920, 15.06.2021
Video
Ronaldo umilește Coca Cola în Budapesta: Beți apă! - Video
Astfel, chișinăuienii și oaspeții orașului pot consuma apă de bună calitate, gratis, din aceste surse. De asemenea, în sectorul Botanica, în preajma Parcului „Valea Trandafirilor", activează fără întrerupere buveta. De la începutul anului 2021, din sursa enunțată a fost utilizată o cantitate de peste o mie de tone de apă, iar în perioada caniculară consumul va crește. Cișmelele din oraș au fost instalate de SA „APĂ-Canal Chișinău" în anul 2017. Furnizorul de apă face apel către cetățeni să păstreze bunurile publice, iar cazurile de vandalizare a cișmelelor urmează a fi anunțate către SA „Apă-Canal Chișinău".
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0