Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

În Capitală a fost lansată o nouă linie de troleibuz: Itinerarul

© Sputnik / Miroslav RotariТроллейбус
Троллейбус - Sputnik Moldova, 1920, 30.06.2021
Abonare
Noua linie de troleibuz nr. 38 a fost lansată astăzi în Capitală. Aceasta va face legătura dintre sectoarele Buiucani și Botanica.
CHIȘINĂU, 30 iun - Sputnik. În Capitală a fost lansată o nouă linie de troleibuz. Vehiculele cu nr. 38 vor circula pe strada Albișoara și vor face legătura dintre sectoarele Buiucani și Botanica din Chișinău.
Astfel, noua linie va fi asigurată de 10 unități de transport, dotate cu sistem de aer condiționat. Potrivit directorului Regiei Transport Electric, Dorin Ciornîi, vehiculele vor circula cu un interval de 15 minute în orele de vârf și până la 20 de minute în celelalte părți ale zilei, în funcție de fluxul de călători.
Totodată, Ciornîi a menționat că la mijlocul lunii iulie, în Capitală vor veni reprezentanții unei companii care vor instrui specialiștii din cadrul Regiei Transport Electric și vor verifica toate sistemele de aer condiționat în unitățile de transport public.
Собака в солнечных очках держит сумку в зубах у пешеходного перехода в Симферополе - Sputnik Moldova, 1920, 30.06.2021
Societate
Ce se întâmplă pe străzile Capitalei pe timp de arșiță
Prezent la evenimentul de lansare, edilul Capitalei a comunicat că mâine va avea loc semnarea unui contract cu compania ISUZU pentru procurarea a 100 de unități de transport noi, care vor circula pe perimetrul municipiului Chișinău. Ceban a menționat că încă 58 de unități de transport public cu parcurs sunt acum în drum spre Capitală.
Primarul general a mai declarat că municipalitatea examinează posibilitatea de a transforma strada Albișoara în una pietonală. Astfel, cu scopul de a îndemna cetățenii să circule cu biciclete și trotinete, odată pe lună, în weekend, aceasta ar putea fi liberă de automobile.
Amintim că, în prezent, parcul Regiei Transport Electric are în dotare 108 de unități de transport public dotat cu sistem de aer condiționat. Cifra reprezintă 25 la sută din numărul total de troleibuze care circulă pe străzile Capitalei.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0