Продолжается реконструкция Большого Каменного моста - Sputnik Moldova, 1920
Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Zaharova mărturisește: ”E deja imposibil să înțelegem ce se întâmplă în capul lor!”

Мария Захарова - Sputnik Moldova, 1920, 29.06.2021
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Purtătoarea de cuvânt a MAE rus își exprimă uimirea față de atitudinea Cehiei, care vine cu propuneri, cel puțin, ciudate.
BUCUREȘTI, 29 iun – Sputnik. Ambasadoarea Maria Zaharova reacționează după ce Ministerul ceh de Externe a cerut Federației Ruse despăgubiri de 39 de milioane de euro pentru explozia din localitatea Vrbetice, în 2014.
Брифинг официального представителя МИД РФ М. Захаровой - Sputnik Moldova, 1920, 28.06.2021
Politică
Zaharova: Occidentul vrea să-și subordoneze Balcanii
De asemenea, Cehia cere să fie excluse de pe lista statelor ”neprietene” cu Rusia deoarece o asemenea listă contravine ”tratatelor diplomatice care obligă să nu se facă diferenţe între ţările cu care există relaţii” (diplomatice).
”Este deja imposibil să înțelegem ce se întâmplă în capul politicienilor cehi, care s-au gândit de luni de zile cum să înrăutățească în continuare relațiile bilaterale”, răspunde Maria Zaharova, subliniind: ”Și chiar nu este necesar să o facă - ei s-au pus pe lista țărilor neprietenoase - și cu fiecare nouă declarație și acțiune sălbatică, ei își confirmă statutul”.
Pe de altă parte, Zaharova răspunde ironic - ”în ceea ce privește povestea cu ”compensare pentru imperfect”, ideologii acestei himere acționează conform principiului proverbului rus „pedepsește inocenții, recompensează pe cei neimplicați”.
Maria Zaharova transmite o concluzie dură: ”Vreau să reamintesc - de obicei, cei care acționează în acest fel - fără proces sau anchetă, cu amenințări și insulte și care cer bani - sunt numiți extorsioniști”.
***
Основатель WikiLeaks Джулиан Ассанж в полицейском автомобиле (11 апреля 2019). Лондон - Sputnik Moldova, 1920, 25.06.2021
Snowden și Zaharova, după moartea lui McAfee: “Assange ar putea fi următorul”
Reamintim că ideea privind despăgubiri pe care Rusia ar trebui să le plătească a fost emisă de cehi în mai 2021.
O reacție fermă a avut atunci un reputat specialist în informații, generalul (rtg) ex-FSB Vladimir Djabarov, prim adjunctul șefului Comitetului internațional al Consiliului Federației: ”Rusia nu intenționează să plătească pentru acuzațiile absurde ale Cehiei”.
”Nici ei (cehii, n.n.) nu mai știu ce să inventeze! De unde și până unde ar trebui noi să plătim ceva? Nu a existat nici o anchetă, nu au fost stabilite toate faptele. Nimeni nu le va plăti nimic; este absurd”, a declarat Djabarov pentru RIA Novosti, în mai 2021.
TELEGRAMMMM "{$url}"
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0