Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Unioniștii au instalat corturi la SIS: Reacția instituției- Video

© Sputnik / Mihai CarausПредставители Партии AUR установили палатки у здания СИБ
Представители Партии AUR установили палатки у здания СИБ - Sputnik Moldova, 1920, 29.06.2021
Abonare
Reprezentanții formațiunii AUR (Alianța pentru Unirea Românilor) au instalat în această seară mai multe corturi în fața Serviciului de Informații și Securitate.
CHIȘINĂU, 29 iun - Sputnik. Unioniștii susțin că SIS le-ar fi interceptat telefoanele și ar intenționa să-i scoată din cursa electorală pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. De aceea, în semn de protest, au instalat corturi în fața sediului instituției. 
„Am instalat corturi. În semn de protest vom dormi în aceste corturi, în timp ce funcționarii de la SIS vor dormi în paturile lor”, a declarat membrul AUR Valeriu Munteanu. 
TELEGRAMMMM "{$url}"
Unioniștii au instalat corturi la SIS
„Cum au putut să întreprindă măsuri speciale de investigații, de interceptare și de filare, măsuri care pot fi autorizate doar în cazul în care există dosar penal inițiat și procurorul de instrucție autorizează aceste măsuri”, a declarat reprezentantul AUR Vlad Bilețchi. 
© Sputnik / Mihai CarausПредставители Партии AUR установили палатки у здания СИБ
Представители Партии AUR установили палатки у здания СИБ - Sputnik Moldova, 1920, 20.07.2021
Представители Партии AUR установили палатки у здания СИБ
Unioniștii au instalat corturi la SIS
Marți, Comisia Electorală Centrală a cerut ISS să verifice sursele de finanțare ale acestui partid. La rândul său, Serviciul de Informații și Securitate a respins toate acuzațiile aduse de AUR.
SIS a emis un comunicat de presă în care precizează că „dezavuează și dezminte aceste informații și reconfirmă poziția de respectare univocă a legislației naționale”. 
„Totodată, în calitate de instituție cu atribuții în domeniul asigurării securității naționale, Serviciul are în vizor evenimentele cu potențial de a genera riscuri la adresa securității, produsul analitic fiind remis beneficiarilor legali pentru a lua decizii în consecință”, menționează SIS. 
Amintim că anterior activiștii Alianței pentru Unirea Românilor, care candidează la alegerile parlamentare, au petrecut noaptea în corturi la punctul de trecere a frontierei administrative cu Transnistria.
Autobuzul cu activiști s-a oprit la ieșirea din Varnița. Reprezentanții AUR au declarat că merg la Bender „pentru a face agitație electorală”. 
În context, copreședintele Comisiei mixte de control din Transnistria, Oleg Belyakov, a atras atenția că acțiunile reprezentanților partidului unionist AUR la granița administrativă cu Transnistria pot deveni un factor în destabilizarea situației din Zona de Securitate.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0