Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ritmul de vaccinare în Găgăuzia a încetinit din cauza lipsei ”Sputnik V”

© Sputnik / Maxim TopalВакцинация в Конгазе
Вакцинация в Конгазе - Sputnik Moldova, 1920, 29.06.2021
Abonare
Locuitorii din Găgăuzia sunt în așteptarea livrării în regiune a unui nou lot de vaccin împotriva coronavirusului produs în Rusia.
COMRAT, 29 iunie - Sputnik, Maxim Topal. Cele puțin peste o mie de doze de vaccin ”Sputnik V”, care au fost furnizate săptămâna trecută în Găgăuzia, au fost utilizate în decurs de o singură zi.
Acest lot a sporit procentul de cetățeni vaccinați în Găgăuzia, însă atâta timp cât nu sunt noi livrări, ritmul de vaccinare în autonomie a încetinit din nou, a declarat Ivan Hasta, directorul Centrului de Sănătate Publică Comrat.
"Din păcate, de noi nu depinde nimic. Imediat ce în țară ajunge un nou lot, acesta este distribuit și îl utilizăm. În cazul ”Sputnik V”, vaccinul a dispărut rapid. De îndată ce s-a terminat, a încetinit și ritmul vaccinării", a spus Hasta.
Sputnik V - Sputnik Moldova, 1920, 29.06.2021
Societate
Moldova cumpără 700 de mii de doze de „Sputnik V” - Când vor fi disponibile
Nu se știe când va primi Găgăuzia următorul lot de ”Sputnik V”. Epidemiologul a îndemnat locuitorilor din regiune să se vaccineze cu alte seruri disponibile. În prezent acestea sunt Sinopharm (4 mii de doze) și AstraZeneca (2 mii de doze).
"Imediat ce Sinopharm se va termina, vaccinarea se va opri din nou, dacă până atunci nu vom primi alte vaccinuri. Asta deoarece AstraZeneca nu este deloc solicitat, deși toate vaccinurile protejează împotriva coronavirusului", a spus epidemiologul.
În Găgăuzia au fost vaccinate doar aproximativ 8 mii de persoane, 40% dintre acestea au primit și a doua doză de ser. Potrivit lui Ivan Hast, doar 6% din populația Găgăuziei este vaccinată împotriva coronavirusului.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0