Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

MAE rus: ”Cu actuala lor abordare, SUA nu au ce face în Ucraina”

© Sputnik / Alexander Natruskin / Accesați arhiva multimediaСергей Рябков
Сергей Рябков - Sputnik Moldova, 1920, 29.06.2021
Abonare
Viceministrul de Externe al Rusiei, Serghei Riabkov, a comentat intențiile SUA față de Ucraina, subliniind diferența în perspective și realitatea prezentului.
CHIȘINĂU, 29 iun – Sputnik. Comentând declarația ministerului ucrainean de Externe cu privire la posibilitatea implicării SUA într-un acord pașnic în Donbass și acesta va fi un subiect esențial în timpul vizitei președintelui Volodymyr Zelenskyy la Washington la sfârșitul lunii iulie,  Serghei Riabkov a replicat, pentru RIA Novosti.
”Moscova permite Statelor Unite să participe la rezolvarea situației ucrainene dacă Washingtonul poate influența Kievul să pună în aplicare acordurile de la Minsk” a declarat pentru RIA Novosti viceministrul rus de Externe, subliniind că ”până acum acest lucru nu a fost respectat”.
De asemenea, Riabkov atrage atenția că ”marea întrebare este în ce măsură sunt capabili colegii americani să joace un rol constructiv” și dacă înțeleg ei că ”pașii din partea Kievului nu se va putea realiza acest proces” de pacificare.
Riabkov cu comentează speculațiile teoretice vehiculate de SUA: ”Nu discut despre niciun format. Spun doar că nu luăm poziția că acest lucru este exclus în orice condiții”.
”Principalul lucru aici este poziția și abordarea”, a spus Riabkov, subliniind ”Cu abordarea actuală, americanii, desigur, nu au nimic ce să facă acolo”, în Ucraina sau Donbass.
***
Publicațiile ”Vești din Rusia” și ”Rossiiskaia gazeta” amintesc că recent, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, ”a recunoscut incapacitatea de a ajunge la rezolvarea situației din estul țării și, în calitate de variantă de soluționare a problemei, ruperea completă a tuturor legăturilor cu regiunea” și că ”din gura lui a răsunat chiar cuvântul ”zid””.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0