Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Admiterea 2021: Ce oferte are Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă”

© Sputnik / Caraus MihaiUniversitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă”
Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” - Sputnik Moldova, 1920, 29.06.2021
Abonare
Universitatea Pedagogică de Stat ”Ion Creangă” din Chișinău, singura instituție de învățământ superior de stat cu profil pedagogic, este pregătită pentru admiterea 2021.
CHIȘINĂU, 29 iun - Sputnik. Una din cele mai vechi instituții de învățământ din Republica Moldova, Universitatea Pedagogică de Stat ”Ion Creangă” din Chișinău este pregătită să admită la studii tinerii dornici să studieze în domeniul pedagogiei. Instituția, fondată în anul 1940, asigură studii de calitate la trei cicluri de instruire - licență, master și doctorat, conform standardelor europene şi valorilor naţionale.
Admitere 2021: Universitatea Pedagogică "Ion Creangă"
Concursul de admitere la studii superioare de licență pentru deținătorii diplomei de bacalaureat se va efectua în baza mediei generale de concurs, notei medii generale a examenelor de bacalaureat, notei medii generale a anilor de liceu. Media de concurs se calculează până la sutimi fără rotunjire. 
Învățământul superior: Programe de studii la Universitatea Pedagogică din Capitală>>>
Dosarul candidatului la admitere va cuprinde formularul de înscriere online sau cerere de înscriere, buletinul de identitate în original și 2 copii, actul de studii cu anexa, în original și două copii și patru fotografii color 3x4 cm.
Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” - Sputnik Moldova, 1920, 26.07.2020
Societate
Admitere 2020: Universitatea Pedagogică de Stat ”Ion Creangă”
Dosarul va fi depus online în perioada 19 - 30 iulie. Pe 3 august vor fi anunțate rezultatele intermediare, iar în perioada 04 - 10 august candidații vor depune documentele în original conform unui orar cu acces etapizat stabilit de instituție în diverse blocuri de studii, cu respectarea măsurilor de protecție împotriva răspândirii virusului COVID-19. Rezultatele finale vor fi anunțate pe 12 august. 

Admiterea 2021: Facultățile Universității Pedagogice

Candidații au dreptul să se înscrie la concursul de admitere în ciclul I – studii superioare de licență concomitent la mai multe programe de studii din diverse domenii de formare profesională, la una sau mai multe instituții de învățământ superior, dar pot fi înmatriculați la un singur program de studii în cadrul unei singure instituții de învățământ superior, din cele pentru care au optat. Cei care vor să fie admiși la Universitatea Pedagogică de Stat ”Ion Creangă” din Chișinău vor avea de ales una din facultăți: 
  • Arte Plastice și Design
  • Filologie și Istorie
  • Limbi și Literaturi Străine
  • Psihologie și Psihopedagogie Specială
  • Științe ale Educației și Informatică
Universitatea ocupă locul patru în ”Ranking web of Universities” între instituțiile de învățământ superior din țară. Instituția colaborează cu universități din Franța, Germania, Italia, Ucraina, Rusia și România, realizând permanent schimb de studenţi și perfecţionarea cadrelor didactice. Universitatea dispune de cămine, biblioteci, săli de studii renovate și laboratoare de lucru moderne. Studenții sunt admiși aici atât la buget, cât și la contract. De asemenea, studiile pot fi realizate atât la zi, cât și la frecvență redusă. 
© Screenshot / Universitatea Pedagogică de Stat "Ion Creangă"Taxele de studii la Ciclul I – Licență la Universitatea „Ion Creangă”
Taxele de studii la Ciclul I – Licență la Universitatea „Ion Creangă” - Sputnik Moldova, 1920, 20.07.2021
Taxele de studii la Ciclul I – Licență la Universitatea „Ion Creangă”
Paralel cu activitatea de instruire, Universitatea desfășoară și o vastă activitate științifică. Pe parcursul ultimilor ani de studii au fost stabilite relații de colaborare științifică cu un șir de centre universitare de peste hotare: cu universitățile din București, Iași, Cluj-Napoca, Constanța, Galați, Dusseldorf (Germania), Montana (SUA), Velico-Tirnova (Sofia), Ankara și cu alte universități din Anglia, Olanda, Rusia etc. 
În ultimii ani Universitatea desfășoară o vastă activitate de implementare a Procesului de la Bologna. În perioada 2003 – 2006, în Universitate a fost implementat Sistemul European de Credite Transferabile, ceea ce va facilita mobilitatea studenților și a profesorilor și posibilitatea de a participa mai activ în diferite proiecte și programe academice europene și internaționale. Tot în acest context, începând cu anul 2005 de studii, au fost elaborate și aprobate noile planuri de studii.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0