Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Va ajunge oare ploaia extremă de la Moscova și în Moldova: Ce spun meteorologii

© Sputnik / Evgeny Odinokov / Accesați arhiva multimediaДождь в Москве
Дождь в Москве - Sputnik Moldova, 1920, 28.06.2021
Abonare
O ploaie torențială cu vânt în rafale puternice a lovit luni Moscova. Va afecta oare intemperia și Moldova – aflați din articolul Sputnik.
CHIȘINĂU, 28 iunie - Sputnik. Ploaia extrem de puternică care a lovit luni Moscova nu va ajunge în Moldova. Acest lucru a fost declara de șeful Centrului Prognoze Meteorologice al Serviciului Hidrometeorologic de Stat, Ghenadie Roșca, într-un comentariu pentru Sputnik Moldova.
"Nu, nu va ajunge. Ne așteptăm la precipitații în perioada 1-4 iulie, dar sunt prevăzute procese intra-masive, adică ploile se vor forma local. Dar ceea ce a fost la Moscova nu vine la noi", a spus Roșca.
Caracterizând prima lună de vară, specialistul a menționat că, în general, în iunie precipitațiile au fost în limitele normale, în unele locuri depășind această valoare.
"Pentru iunie, norma este de aproximativ 60-90 de mililitri. Iar noi am avut de la o normă până la două", a precizat sursa.
Дождь в Москве - Sputnik Moldova, 1920, 28.06.2021
Rusia
Foto: Furtună nemaivăzută la Moscova – inundații și copaci doborâți
Potrivit acestuia, în ceea ce privește temperatura, în primele zile ale lui iunie aceasta a fost mult mai scăzută decât de obicei.
"În prima decadă a lunii, temperatura a fost aproape de normă, iar în a doua - ceva mai ridicată, cu 1-2 grade. Ultimul decadă va fi peste normă, deoarece în ultimele zile aceasta a fost depășită chiar și cu 5 -6 grade. Temperatura medie pentru luna iunie ar trebui să fie de 18-21 de grade Celsius ", - a subliniat interlocutorul.
Pentru luni, meteorologii moldoveni au prognozat până la 28 de grade, pe 29 iunie se așteaptă până la 30 de grade, iar în perioada din 30 iunie până pe 2 iulie - până la 34 de grade Celsius.
„Probabil că vom anunța și ”codul galben” în legătură cu canicula”, a spus Roșca.
Luni, capitala Rusiei a fost lovită de o ploaie extrem de puternică. Serviciul pentru situații excepționale al Moscovei a emis un avertisment de urgență cu privire la o furtună cu averse și vânt puternic cu o viteză de până la 22 de metri pe secundă, de la ora 09.00 până la sfârșitul zilei. Specialistul principal de la centrului meteo ”Fobos” Evgheni Tișkoveț a declarat anterior pentru RIA Novosti că la Moscova se așteaptă o furtună care va aduce până la 70% din norma lunară a precipitațiilor, sunt posibile inundații locale și vânturi în rafale.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0