Участники соревнований по академической гребле во время заезда на XXV Летних Олимпийских играх в Барселоне  - Sputnik Moldova, 1920
Sport
Aflați despre cele mai importante evenimente sportive din țară și din lume

Radu Albot s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Tokio

© Sputnik / Miroslav RotariRadu Albot
Radu Albot - Sputnik Moldova, 1920, 28.06.2021
Abonare
Radu Albot a reprezentat deja țara noastră la Jocuri Olimpice, în 2016 la Rio, el a devenit atunci primul jucător de tenis moldovean care a participat la competiții sportive de asemenea nivel.
CHIȘINĂU, 28 iunie - Sputnik. Liderul tenisului moldovenesc Radu Albot s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Acest lucru a fost anunțat pe pagina oficială de Facebook a Comitetului Național Olimpic al Moldovei.
”Tenismenul moldovean a evoluat și la Olimpiada din 2016, unde a obținut o victorie”, menționează CNO.
Albot este primul jucător de tenis moldovean din istorie care s-a calificat la Jocurile Olimpice din 2016 și a ajuns până în runda a doua a acestor competiții, unde a pierdut în fața croatului Marin Cilic, care la acea vreme ocupa locul 14 în clasamentul ATP.
Albot ocupă în prezent locul 93 în clasamentul ATP la simplu și locul 141 la dublu. Cel mai bun a fost pentru jucătorul de tenis moldovean august 2019, când s-a aflat pe poziția 39 a clasamentului la simplu, și aprilie a aceluiași an - locul 56 la dublu. El are la activ un titlu ATP.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0