Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Jurnalistă: Rusia nu-i datorează nimic României

© Facebook / Georgiana ArseneGeorgiana Arsene
Georgiana Arsene - Sputnik Moldova, 1920, 28.06.2021
Abonare
Cum tratează astăzi cetățenii români evenimentele istorice din anii celui de-Al Doilea Război Mondial? Subiectul a fost discutat în cadrul emisiunii "ATITUDINI", cu jurnalista Georgiana Arsene.
Jurnalistă: Rusia nu-i datorează nimic României
Într-un interviu acordat pentru Sputnik Moldova, jurnalista Georgiana Arsene a for întrebată despre viziunile romînilor cu privire la intrarea Romaniei în cel de-Al Doilea Război Mondial de partea Germaniei naziste, ținând cont de faptul că Romania a știut ce conținea pactul Ribentrop Molotov și cunoștea despre înțelegerea dintre Stalin și Hitler cu privire la Barsarabia și Bucovina și planurile Germaniei naziste pentru Europa de Vest și Centrală.
Президент РФ В. Путин выступил с обращением к участникам IX Московской конференции по международной безопасности - Sputnik Moldova, 1920, 28.06.2021
Rusia
China și-a exprimat încrederea în prosperitatea Rusiei sub Putin
"Astăzi, în România, sunt încă foarte multe persoane care spun că rușii trebuie să ne dea înapoi Basarabia și Bucovina, care văd în Ion Antonescu un adevărat conducător, un patriot și care nu înțeleg că România ar trebui să își ceară scuze pentru masacrul de la Odessa. În ceea ce privește Basarabia, aceasta și-a primit în mod liber independența, fără obstacole, de la Rusia sovietică – URSS. Românii nu vor – sau nu sunt învățați să înțeleagă că, în ceea ce privește Basarabia, nu ar trebui să mai aibă pretenții față de ruși. La rândul său, Bucovina este acum parte a teritoriului Ucrainei", a explicat Georgiana Arsene.
Jurnalista susține că România și Federația Rusă trebuie să mențină relațiile bune de colaborare și să redescopere alfabetul dialogului – care trebuie să fie unul gradual, reciproc respectuos pentru a înțelege mai întâi pozițiile celuilalt.
"Cred că românii ar trebui să înțeleagă că numai având relații bune cu Rusia vom putea fi o națiune demnă și ne vom putea reveni din punct de vedere economic. UE nu oferă piețe de desfacere pentru produsele românești, așa cum nu oferă nici pentru cele din Republica Moldova. Am vorbit cu mai mulți oameni de afaceri români care desfășoară activități economice în Federația Rusă. Aceștia mi-au spus că piața rusă cere la unison produse românești, care reprezintă pentru ei garanția calității", a subliniat interlocutoarea.
Mai mult, Georgiana Arsene este de părerea că o colaborare sănătoasă cu Rusia va avea efecte benefice pe plan intern pentru România.
Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0