Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Drapelul Republicii Moldova, la Jocurile Olimpice de la Tokyo

© Sputnik / Александр Вильф / Accesați arhiva multimediaОлимпийские кольца
Олимпийские кольца - Sputnik Moldova, 1920, 28.06.2021
Abonare
Drapelul Republicii Moldova a fost înmânat astăzi sportivilor care vor merge la Jocurile Olimpice de la Tokyo.
CHIȘINĂU, 28 iun - Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a înmânat Drapelul țării sportivilor moldoveni care vor participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo. În cadrul unei întrevederi dintre președinte și membrii delegației Republicii Moldova la Jocurile Olimpice, șeful statului le-a urat celor 18 sportivi calificați până astăzi drum bun și mult succes în competiția acerbă care-i așteaptă. 
Талисман Летней Олимпиады в Токио Miraitowa позирует сзади Олимпийских колец после мероприятия по случаю 100 дней до Олийписких игр в Токио  - Sputnik Moldova, 1920, 16.06.2021
Societate
Guvernul va oferi premii de milioane pentru sportivii participanți la Jocurile Olimpice  
„Jocurile Olimpice sunt despre prietenie și pace, dar și despre foarte multă muncă, prin care visul de a concura sub flamura olimpică devine realitate. În cei 30 de ani de independență, țara noastră a cunoscut nu o dată sentimentul de mândrie, datorită victoriilor obținute de sportivii moldoveni. Am toată încrederea că ne vor bucura și de această dată, făcând tot ce le stă în puteri pentru a atinge performanța râvnită. Noi, de la mii de kilometri distanță, le vom fi alături. Îi vom încuraja să lupte și îi vom aștepta să revină victorioși acasă, cu noi experiențe profesionale și noi realizări”, a precizat Maia Sandu.
De precizat, a 32-a ediție a Jocurilor Olimpice va avea loc în perioada 23 iulie - 08 august. La competițiile din acest an, țara noastră a obținut, deocamdată, calificări la șase probe de sport. Până acum, Republica Moldova a participat la șapte ediții ale Jocurilor Olimpice de Vară.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0