Выборы в парламент Молдовы 2021 - Sputnik Moldova, 1920
ALEGERI PARLAMENTARE 2021
Ultimele știri și cele mai importante despre alegerile parlamentare anticipate din Moldova, desfășurate pe 11 iulie 2021

Alegeri 2021: Cum verifici dacă ești sau nu pe listele electorale

© Sputnik / Mihai CarausЦентральная избирательная комиссия
Центральная избирательная комиссия - Sputnik Moldova, 1920, 28.06.2021
Abonare
Cetățenii cu drept de vot pot verifica corectitudinea listelor electorale pentru alegerile anticipate din 11 iulie.
CHIȘINĂU, 28 iun - Sputnik. Alegătorii pot verifica corectitudinea întocmirii listelor electorale pentru alegerile parlamentare anticipate până la data de 10 iulie, adică cu o zi înaintea scrutinului.
Берлин - Sputnik Moldova, 1920, 27.06.2021
Societate
Secțiile de votare din Germania: Alegerile parlamentare din 11 iulie
Listele pot fi verificate atât în localurile birourilor electorale ale secţiilor de votare, cât şi online, accesând pagina web oficială a Comisiei www.cec.md sau pagina liste.cec.md.
Cetățeanul cu drept de vot, în cazul depistării anumitor erori, poate solicita includerea sau excluderea din lista electorală, precum și corectarea acestora la înscrierea datelor despre sine sau despre alţi alegători.
Pentru verificarea on-line a datelor înscrise în listele electorale alegătorul poate opta pentru următoarele modalități:
  • pe pagina web oficială a Comisiei www.cec.md accesând butonul „Verifică-te în Registrul de Stat al Alegatorilor”. Se introduce IDNP-ul, urmează o verificare anti-robot, ulterior alegătorul poate afla la ce secție de votare este arondat și care este numărul său de ordine din lista electorală;
  • pe pagina verifica.cec.md – accesezi butonul „Află unde să votezi” prin selectarea localității și adresei de domiciliu/reședință;
  • pe pagina liste.cec.md selectezi localitatea și secția de votare. Aici poate fi descărcat fișierul PDF al listei electorale, cu date despre numele, prenumele și anul de naștere al alegătorilor;
  • pe pagina Comisiei, la rubrica „Harta secțiilor de votare” accesezi harta geospațială a secțiilor de votare, iar cu un click pe secția de votare poate fi vizualizată informația ce conține datele de contact ale acesteia și link-ul la fișierul PDF cu lista alegătorilor din secția respectivă.
Amintim că alegătorul poate fi înscris numai într-o singură listă electorală şi la o singură secţie de votare. Persoana care are domiciliu și reședință valabilă este înscrisă în lista electorală ce corespunde secţiei de votare în a cărei rază teritorială aceasta îşi are reşedinţa. 
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0