Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Sandu a venit cu un mesaj la 7 ani de la încheierea Acordului de Asociere cu UE

© Sputnik / Mihai CarausПресс-конференция Иона Кику об исполнении бюджета-2020
Пресс-конференция Иона Кику об исполнении бюджета-2020 - Sputnik Moldova, 1920, 27.06.2021
Abonare
Astăzi se împlinesc șapte ani de la semnarea Acordului de Asociere dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană. Cu acest prilej, șeful statului a venit cu un mesaj pe o rețea de socializare.
CHIȘINĂU, 27 iun - Sputnik. La șapte ani de la semnarea Acordului de Asociere dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană președintele Maia Sandu a venit cu un mesaj pe pagina sa de Facebook. 
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 24.06.2021
Republica Moldova
Un alt Filat - primul "mare corupt" doborât de Maia Sandu
„Uniunea Europeană și statele sale membre ne-au fost și continuă să ne fie, generos și solidar, alături. Este rândul nostru să muncim pentru ca acest sprijin să fie resimțit de fiecare cetățean”, a menționat Sandu. 
Amintim că Acordul de Asociere dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană a fost semnat pe 27 iunie 2014 la Bruxelles. Acest tratat prevede cooperare în domenii precum comerțul, politica de securitate și cultură.
Pe 28 iunie 2014 Cabinetul de miniștri de la Chișinău a ratificat Acordul de Asociere, iar pe 2 iulie 2014 acesta a fost ratificat de Parlament. 
La ședința plenară a Parlamentului European din 13 noiembrie 2014 au votat în favoarea ratificării acestui document 535 de deputați, 94 de deputați au votat contra, iar 44 s-au abținut.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0