Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Amenințări cu moartea la Otaci după bătaia în masă de joi: Oamenii se tem să iasă din case

© Sputnik / Mihai CarausGirofar
Girofar - Sputnik Moldova, 1920, 27.06.2021
Abonare
La Otaci, unde joi a avut loc o bătaie în masă cu pumni și picioare, tensiunile nu mai contenesc. Chiar dacă în oraș nu mai sunt violențe, teroarea continuă.
CHIȘINĂU, 27 iun - Sputnik. Spiritele se încing la Otaci, unde joi a avut loc o bătaie în masă, în cadrul unor reglări de conturi între grupurile etnice care locuiesc acolo.
Unii localnici au dezvăluit pentru Sputnik Moldova că sunt în permanență amenințați cu moartea după măcelul de joi, când peste o sută de persoane și-au împărțit pumni și picioare.
Potrivit ofițerului de presă al Inspectoratului de Poliție Ocnița Eugenia Molceanov, totul a pornit de la un conflict declanșat câteva zile mai devreme, când doi tineri și o fată au mers să se odihnească pe malul râului. 
Полиция - Sputnik Moldova, 1920, 25.06.2021
Societate
VIDEO EXCLUSIV: Imagini pe care nu le-ați mai văzut - cum a început bătaia din Otaci
„La un moment dat, trei reprezentanți ai comunității romilor s-au apropiat de tânără. Fata s-a speriat foarte tare și și-a sunat repede un prieten și un coleg de clasă. Cei doi au venit într-un suflet să o apere și așa a început conflictul între ei și reprezentanții etniei rome, care a degenerat în bătaie”, a precizat ofițerul de presă.
Scandalul s-a lăsat cu implicarea poliției, care i-a eliberat însă pe cei trei tineri. Aceștia i-ar fi bătut măr pe „apărătorii” fetei, unul dintre care era minor. Celălalt, de 18 ani, a fost internat în spital.
Ulterior, pe 24 iunie, la Otaci a fost organizată o întâlnire a localnicilor pentru a discuta incidentul produs la Nistru. S-au prezentat peste 100 de oameni, iar cearta dintre părți s-a lăsat cu o bătaie în masă. Localnicii și-au aruncat nemilos pumni și bâte. 
TELEGRAMMMM "{$url}"
A fost nevoie de intervenția detașamentului „Fulger” pentru a calma spiritele. 
Chiar dacă vineri comisia locală pentru situații excepționale a introdus mai multe restricții pentru a calma spiritele încinse, tensiunile nu contenesc. 
TELEGRAMMMM "{$url}"
Mama tinerei implicate în conflictul de la Nistru de pe 21 iunie, Natalia Druță, a declarat pentru Sputnik Moldova că toată familia sa primește zilnic numeroase mesaje de amenințare cu răfuială fizică și chiar moarte. 
Femeia spune că îi este frică pentru apropiații săi. 
„Eu nici nu-mi imaginez cum să merg la muncă”, a mărturisit femeia.
Anterior ea a declarat pentru Sputnik Moldova că a depus o plângere la Procuratură. 
Amintim că pe 25 iunie peste o sută de persoane au venit în centrul orașului la un nou protest după bătaia în masă de joi, iar vineri comisia locală pentru situații excepționale a introdus mai multe restricții, inclusiv ora marțială.
TELEGRAMMMM "{$url}"
În localitate nu sunt permise conglomerările pe anumite străzi, comercializarea alcoolului după ora 19:00 și organizarea discotecilor. Mai mult, nu este permisă aflarea minorilor în locuri publice fără maturi după ora 20:00. Restricțiile au intrat în vigoare pe 25 iunie și vor fi valabile până în data de 9 iulie 2021. 
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0