Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Vaccinul Sputnik, aproape epuizat: S-au mai cerut doze de la Mitropolia Moldovei

© Sputnik / Mihai CarausМарафон вакцинации "СпутникомV" в Кишиневе
Марафон вакцинации СпутникомV в Кишиневе - Sputnik Moldova, 1920, 26.06.2021
Abonare
Dozele de Vaccin Sputnik V preconizate pentru maratonul de astăzi de la Palatul Republicii s-au epuizat, iar municipalitatea a cerut vaccin de la Mitropolia Moldovei.
CHIȘINĂU, 26 iun - Sputnik. Cele trei mii de doze de vaccin Sputnik V, care erau preconizate pentru Maratonul de la Palatul Republicii, s-au epuizat. Astfel, primarul Capitalei Ion Ceban a cerut de la Mitropolia Moldovei să ofere 1 000 de doze.
"Deoarece solicitarea este foarte mare, am apelat la Mitropolia Moldovei, deoarece știam că au fost recepționate doze de vaccin Sputnik, donate de Patriarhia Moscovei și s-au arătat deschiși să ne ofere încă o mie de doze. Toți oamenii care sunt acum în rând vor fi vaccinați", a scris Ceban.
Potrivit primarului, 4 000 mii de doze de Sputnik urmează să fie administrate astăzi la Maratonul organizat de Primărie și Ministerul Sănătății. 
Amintim că zeci de oameni au mers încă de aseară la Palatul Republicii pentru a prinde rând la maratonul de vaccinare cu „Sputnik V”, iar azi dimineață cozile erau deja infernale.
De dimineață, rândul se întinde pe câteva sute de metri, iar doritorii de a se vaccina au început să se agite - le este frică de faptul că vaccinul se va epuiza curând și nu vor reuși să se imunizeze cu preparatul rus. 
TELEGRAMMMM "{$url}"
Oamenii legii sunt nevoiți să intervină periodic pentru a calma spiritele. 
Deși primarul a interzis categoric întocmirea listelor, unii oameni s-au apucat să o facă și așa s-a iscat o ceartă între doritorii de a se imuniza.
În sala Palatului Republicii oamenii intră cu chestionare deja completate.
Și fostul președinte Igor Dodon a venit la maraton cu puțin timp înainte de ora 09:00 și a stat în rând preț de aproximativ o jumătate de oră.
Apoi a anunțat că nu se va vaccina cu „Sputnik V” până când miile de oameni care stau în rând ca să se imunizeze nu vor primi vaccinul. 
TELEGRAMMMM "{$url}"
Pentru a suporta mai ușor căldura dogoritoare, au fost amenajate scaune, corturi și se oferă apă celor care doresc. 
Autoritățile municipale au decis împreună cu Ministerul Sănătății să repartizeze dozele de vaccin „Sputnik V” într-un singur punct de vaccinare. Și asta pentru că există o solicitare mare pentru vaccinul „Sputnik V”. Astfel, de la 07:00 până la 22:00, iar în funcție de necesitate programul ar putea fi prelungit, va avea loc acest maraton la Palatul Republicii. 
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0