Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Niciun efect advers: Când va fi administrat rapelul Sputnik V celor imunizați astăzi

© Sputnik / Mihai CarausМарафон вакцинации "СпутникомV" в Кишиневе
Марафон вакцинации СпутникомV в Кишиневе - Sputnik Moldova, 1920, 26.06.2021
Abonare
Autoritățile au anunțat cifra oficială a persoanelor vaccinate cu preparatul rus „Sputnik V” până la ora 13:00 în cadrul maratonului de la Palatul Republicii.
CHIȘINĂU, 26 iun - Sputnik. Organizatorii maratonului de vaccinare au au prezentat rezultatele preliminare ale acțiunii de la Palatul Republicii. Potrivit acestora, majoritatea participanților la maraton au optat pentru preparatul rus „Sputnik V”. Până la ora 13:00 s-au vaccinat cu el 3540 de persoane. Nu a fost raportat niciun caz de reacții adverse.
Potrivit șefului adjunct al Direcției generale asistență socială și sănătate a Primăriei Chișinău, Boris Gîlca, pentru prima dată un moderator este prezent la maraton. Majoritatea celor care au venit să se vaccineze sunt persoane în vârstă, iar cel mai popular vaccin este „Sputnik V”.
Cele peste 3000 de doze de vaccin Sputnik V care erau disponibile dimineață la maratonul de la Palatul Republicii s-au epuizat repede, iar pentru că mii de oameni încă mai așteptau la coadă ca să se imunizeze cu preparatul rus, s-a cerut de la Mitropolia Moldovei să ofere o parte din cele 2000 de doze de vaccin oferite de Patriarhul Kiril în exclusivitate pentru slujitorii bisericii.
Mitropolia a fost receptivă și a oferit încă o mie de doze pentru ca toată lumea care dorește să se poată vaccina
"Pentru vaccinarea de astăzi, au fost alocate 3.000 de doze. Am analizat cu colegii cum să facem față cererii de vaccin. Cu ajutorul primarului, am apelat la Mitropolie”, a spus Gîlcă.
Maratonul va dura până la ora 22.00, până la ultima doză de vaccin în limita disponibilă, iar în trei săptămâni va fi administrată a doua doză de „Sputnik V”.
Марафон вакцинации СпутникомV в Кишиневе   - Sputnik Moldova, 1920, 26.06.2021
Societate
FOTO: Teamă că nu va ajunge vaccin: Cum decurge maratonul de imunizare cu Sputnik V
"În timpul maratonului, nu au fost înregistrate reacții adverse", au spus organizatorii.
Cele trei mii de doze de vaccin Sputnik V, care erau preconizate pentru Maratonul de la Palatul Republicii, s-au epuizat. Astfel, primarul Capitalei Ion Ceban a cerut de la Mitropolia Moldovei să ofere 1 000 de doze.
Amintim că zeci de oameni au mers încă de aseară la Palatul Republicii pentru a prinde rând la maratonul de vaccinare cu „Sputnik V”, iar azi dimineață cozile erau deja infernale.
De dimineață, rândul se întinde pe câteva sute de metri, iar doritorii de a se vaccina au început să se agite - le este frică de faptul că vaccinul se va epuiza curând și nu vor reuși să se imunizeze cu preparatul rus. 
TELEGRAMMMM "{$url}"
Oamenii legii a fost nevoiți să intervină periodic pentru a calma spiritele. 
Deși primarul a interzis categoric întocmirea listelor, unii oameni s-au apucat să o facă și așa s-a iscat o ceartă între doritorii de a se imuniza.
TELEGRAMMMM "{$url}"
În sala Palatului Republicii oamenii intră cu chestionare deja completate.
Și fostul președinte Igor Dodon a venit la maraton cu puțin timp înainte de ora 09:00 și a stat în rând preț de aproximativ o jumătate de oră.
TELEGRAMMMM "{$url}"
Apoi a anunțat că nu se va vaccina cu „Sputnik V” până când miile de oameni care stau în rând ca să se imunizeze nu vor primi vaccinul. 
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0