Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Dodon promite noi loturi de vaccin „Sputnik V” pentru Moldova: Când ar putea ajunge

© Sputnik / Mihai CarausВ Кишинев прибывает новая партия вакцины "Спутник V"
В Кишинев прибывает новая партия вакцины Спутник V - Sputnik Moldova, 1920, 26.06.2021
Abonare
Cel de-al cincilea președinte al Republicii Moldova a menționat că nu a reușit să se vaccineze cu „Sputnik V” în cadrul maratonului de la Palatul Republicii.
CHIȘINĂU, 26 iun - Sputnik. Fostul președinte al țării a apreciat că 4000 de oameni care au mers astăzi la maratonul de la Palatul Republicii s-au vaccinat cu preparatul rus „Sputnik V”. El afirmă că în câteva săptămâni ar putea ajunge în Moldova noi loturi de vaccin din Federația Rusă. 
„Personal n-am reușit să mă vaccinez, am decis sa asiguram cu vaccin toți doritorii și sper să o fac când vine următorul lot de vaccin anti-COVID-19 Sputnik V, în timpul apropiat. Împreună cu echipa noastră, vom face tot posibilul pentru că în următoarele săptămâni să ajungă câteva sute de mii de seturi Sputnik V”, a spus Igor Dodon. 
Igor Dodon a venit la maraton cu puțin timp înainte de ora 09:00 și a stat în rând preț de aproximativ o jumătate de oră.
TELEGRAMMMM "{$url}"
Apoi a anunțat că nu se va vaccina cu „Sputnik V” până când miile de oameni care stau în rând ca să se imunizeze nu vor primi vaccinul. 
Amintim că zeci de oameni au mers încă de aseară la Palatul Republicii pentru a prinde rând la maratonul de vaccinare cu „Sputnik V”, iar azi dimineață cozile erau deja infernale.
De dimineață, rândul se întinde pe câteva sute de metri, iar doritorii de a se vaccina au început să se agite - le este frică de faptul că vaccinul se va epuiza curând și nu vor reuși să se imunizeze cu preparatul rus. 
TELEGRAMMMM "{$url}"
Oamenii legii sunt nevoiți să intervină periodic pentru a calma spiritele. 
Deși primarul a interzis categoric întocmirea listelor, unii oameni s-au apucat să o facă și așa s-a iscat o ceartă între doritorii de a se imuniza.
TELEGRAMMMM "{$url}"
Pentru a suporta mai ușor căldura dogoritoare, au fost amenajate scaune, corturi și se oferă apă celor care doresc. 
Autoritățile municipale au decis împreună cu Ministerul Sănătății să repartizeze dozele de vaccin „Sputnik V” într-un singur punct de vaccinare. Și asta pentru că există o solicitare mare pentru vaccinul „Sputnik V”. Astfel, de la 07:00 până la 22:00, iar în funcție de necesitate programul ar putea fi prelungit, va avea loc acest maraton la Palatul Republicii. 
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0