Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Șase indivizi, reținuți pentru trafic de arme: Un polițist, implicat în schema criminală

© SIS al RM SIS, ofiţeri, reţinere, uraniu
SIS, ofiţeri, reţinere, uraniu  - Sputnik Moldova, 1920, 24.06.2021
Abonare
Șase membri ai unei grupări specializate în trafic de arme au fost reținuți de oamenii legii. Potrivit Serviciului de Informații și Securitate, în infracțiune a fost implicat și un polițist, care ocupa o funcție de conducere la MAI.
CHIȘINĂU, 24 iun - Sputnik. Serviciul de Informații și Securitate a dezvăluit schema criminală prin care acționau indivizii reținuți. Aceștia sunt bănuiți că intenționau să spargă mai multe automobile de lux în țară și peste hotare, iar în cadrul perchezițiilor efectuate de oamenii legii au fost descoperite și mai multe arme deținute ilegal.
”În cadrul acțiunilor speciale de investigație a fost stabilit că un cetățean al Republicii Moldova a procurat de la un polițist tehnică specială, destinată deblocării ușilor autovehiculelor și pornirii motorului, cu scopul sustragerii și comercializării automobilelor de lux atât din țară, cât și de peste hotare”, se menționează în comunicatul emis de SIS.
Автомобильные воры - Sputnik Moldova, 1920, 23.06.2020
Societate
Mai multe automobile au fost sparte în Capitală: Iată la ce metodă au recurs hoții
Angajatul Ministerului Afacerilor Interne a fost reținut în flagrant delict, chiar în momentul comercializării dispozitivului pentru o sumă de 18.000 de euro.
De asemenea, oamenii legii au realizat achiziții de control al mai multor arme, care s-au dovedit a fi complet funcționale. La fel, a fost demonstrată eficacitatea dispozitivului vândut de polițist, fiind deschise și pornite patru mașini de lux.
În urma perchezițiilor, au fost identificate și ridicate bunuri, dar și tehnica specială folosită pentru spargerea autoturismelor.
Actualmente, cei șase indivizi sunt bănuiți de furt, dar și de folosirea și comercializarea ilegală a armelor și munițiilor. Pentru fapta comisă, aceștia riscă până la șapte ani de închisoare.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0