Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ce a făcut ambasadorul american Hogan în biroul lui Voronin pe 28 mai

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaPremierul Ion Chicu a avut o întâlnire cu ambasadorul SUA, Dereck J. Hogan
Premierul Ion Chicu a avut o întâlnire cu ambasadorul SUA, Dereck J. Hogan - Sputnik Moldova, 1920, 24.06.2021
Abonare
Liderul comuniștilor Vladimir Voronin i-a adresat o scrisoare publică ambasadorului SUA Dereck Hogan în care îl acuză de exercitarea presiunii asupra instituțiilor de stat din Republica Moldova
CHIȘINĂU, 24 iun - Sputnik. În scrisoarea sa Vladimir Voronin îi reamintește ambasadorului american că pe 28 mai a efectuat o vizită la biroul Partidului Comuniștilor din Chișinău. 
Liderul PCRM susține că această întrevedere a avut loc la inițiativa diplomatului SUA Dereck Hogan. 
Глава ЦИК Молдовы встретился с послом США - Sputnik Moldova, 1920, 23.06.2021
Republica Moldova
Întâlnire între ambasadorul SUA și conducerea CEC în prag de alegeri: Care a fost motivul
„La această întâlnire, v-am citit fragmente din Convenția de la Viena din 1961 privind relațiile diplomatice, care stă la baza relațiilor juridice internaționale din lume. Mi-ați spus că această Convenție vă este cunoscută și că sunteți ghidat de ea. Realitatea însă vorbește despre altceva”, a menționat Voronin.
Președintele PCRM a ținut să atragă atenția că i-a amintit ambasadorului SUA de Convenția de la Viena pentru că diplomatul s-ar amesteca în treburile mai multor instituții de stat din Moldova, inclusiv ale Serviciului de Informații și Securitate, Procuraturii Generale, Comisiei Electorale Centrale și Băncii Naționale.
„Mulți reprezentanți ai societății moldovenești și eu am văzut în asta că dumneavoastră, domnule ambasador, încercați să puneți presiune asupra instituțiilor statului în interesul anumitor grupuri politice și oficiali ai Republicii Moldova. Astfel de activități nu sunt prevăzute de Convenția de la Viena, ci, dimpotrivă, sunt direct interzise de aceste documente de bază”, a mai scris liderul PCRM.
Voronin i-a reamintit lui Hogan însă că după un șir de remarci pe care i le-a făcut discuția dintre ei a continuat pe un ton amical.
„Și acum, la mai puțin de o lună mai târziu, la 23 iunie 2021, ați făcut din nou o vizită la Comisia Electorală Centrală a Republicii Moldova, care se află în etapa finală de pregătire pentru a asigura desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate. Prin natura problemelor pe care le-ați ridicat în conversația cu conducerea CEC, este evident pentru mine că interferența Dumneavoastră personală în cursul procesului electoral este îndreptată în favoarea unui concurent concret”, a remarcat politicianul. 
Amintim că miercuri ambasadorul Statelor Unite ale Americii în țara noastră, Dereсk J. Hogan, a mers la Comisia Electorală Centrală unde a discutat cu conducerea instituției despre organizarea alegerilor parlamentare anticipate. Acest lucru a stârnit nedumerire și critici din partea mai multor analiști politici, care au calificat gestul drept imixtiune în alegerile parlamentare. 
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0