Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

A murit o legendă a televiziunii sovietice: A anunțat despre zborul lui Gagarin în cosmos

© Sputnik / Кирилл Каллиников / Accesați arhiva multimediaАкция "Свеча памяти" в Москве
Акция Свеча памяти в Москве  - Sputnik Moldova, 1920, 24.06.2021
Abonare
A murit omul care a anunțat despre zborul lui Gagarin în cosmos. Legendarul crainic al televiziunii sovietice Victor Balașov s-a stins din viață la Moscova.
CHIȘINĂU, 24 iunie - Sputnik. Prezentatorul sovietic de televiziune Victor Balașov a murit la vârsta de 96 de ani. Deocamdată, cauza decesului nu a fost făcută publică, scrie RIA Novosti
Capitoliu și drapele SUA - Sputnik Moldova, 1920, 24.06.2021
Societate
Șoc în SUA: Un celebru inventator a fost găsit mort
Crainic legendar, a fost cunoscut ca omul care a anunțat despre zborul lui Iuri Gagarin în cosmos, pe 12 aprilie 1961.
Victor Balașov s-a născut pe 24 decembrie 1924 la Moscova. În timpul Marelui Război pentru Apărarea Patriei el s-a înrolat voluntar, fiind minor. A luptat pe mai multe fronturi, a fost rănit și contuzionat de mai multe ori. Deține distincții militare - Medalia „Pentru Vitejie”, Ordinul Steaua Roșii și Ordinul Marele Război pentru Apărarea Patriei, gradul I.
În 1944, după o nouă rănire, s-a întors la Moscova unde a fost angajat în calitate de crainic-stagiar la Radioul unional. 
Trei ani mai târziu, a început să activeze în calitate de crainic la Televiziunea Centrală a URSS. De-a lungul timpului el a prezentat mai multe emisiuni cum ar fi: "Время", "Новости", "Победители", "Клуб фронтовых друзей" și altele, el s-a filmat de asemenea în câteva filme.
Balașov a fost maestru în sport și campionul Moscovei la Sambo, Artist al Poporului din Rusia.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0