Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Este o provocare – senator rus, despre incidentul din Marea Neagră

© Sputnik / Ilya Pitalev / Accesați arhiva multimediaАлексей Пушков
Алексей Пушков - Sputnik Moldova, 1920, 23.06.2021
Abonare
Incidentul provocat de distrugătorul britanic Defender în Marea Neagră reprezintă o provocare, pentru a testa reacția Rusiei și a crea noi premise pentru un scandal internațional, consideră senatorul Aleksei Pușkov.
BUCUREȘTI, 23 iun – Sputnik. Senatorul rus Aleksei Pușkov a comentat incidentul cu distrugătorul britanic Defender, care a violat frontiera rusă în Marea Neagră.
Сторожевой корабль Ладный перед походом в Средиземное море - Sputnik Moldova, 1920, 23.06.2021
Rusia
Flota rusă a tras un foc de avertisment în direcția unui distrugător britanic
Potrivit membrului Consiliului Federației, Marea Britanie “se află în alte mări” și distrugătorul ei nu și-a propus să-și asigură propria securitate. De asemenea, el a amintit că Regatul Unit a încetat să mai fie de mult timp “regina mărilor”.
“Singurul răspuns este organizarea unei provocări, să verifice reacția Rusiei, să creeze pretexte pentru un nou scandal internațional și un nou acces de isterie antirusească”, a scris Pușkov pe canalul Telegram.
Anterior, Ministerul Apărării a anunțat că forțele Flotei de la Marea Neagră au stopat violarea de către nava britanică a frontierei rusești, în preajma Capului Fiolente. Distrugătorul nu a reacționat la avertizarea de utilizare a armelor, după care o navă rusească de pază a deschis un foc de avertizare, iar peste nouă minute, avionul Su-24m a lansat patru bombe pe cursul urmat de nava britanică. După incident, Ministerul Apărării l-a convocat pe atașatul militar de pe lângă ambasada Marii Britanii.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0