Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Vaccin Sputnik V pentru Biserică: Cui i-a trimis Patriarhul Kiril 2000 de doze în Moldova

© Sputnik / Алексей Никольский / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ В. Путин принял участие в мероприятиях по случаю 10-летия Поместного собора РПЦ и патриаршей интронизации
Президент РФ В. Путин принял участие в мероприятиях по случаю 10-летия Поместного собора РПЦ и патриаршей интронизации - Sputnik Moldova, 1920, 23.06.2021
Abonare
2000 de doze de vaccin „Sputnik V” din lotul de 60 de mii trimis pe 19 iunie de Rusia Moldovei în calitate de ajutor umanitar sunt destinate slujitorilor bisericilor și enoriașilor. Iată cum va decurge procesul de vaccinare.
CHIȘINĂU, 23 iun - Sputnik. 2000 de doze de vaccin, din lotul de 60 de mii adus din Rusia în Moldova, au fost trimise de Patriarhul Kirill al Moscovei și al Întregii Rusii pentru slujitorii bisericii și enoriașii din țara noastră.
В Кишинев прибывает новая партия вакцины Спутник V - Sputnik Moldova, 1920, 23.06.2021
Societate
Unde și când vă puteți vaccina cu „Sputnik V” la Chișinău
„Aceste 2000 de doze de vaccin sunt stocate la Chișinău și sunt destinate slujitorilor bisericii și familiilor acestora. Responsabilii de la Mitropolie vor întocmi niște liste unde vor fi incluse numele preoților și altor doritori. Apoi, aceste liste vor fi transmise centrelor de vaccinare, iar dozele de vaccin prevăzute în acest sens vor fi rezervate pentru persoanele care s-au înscris. Dacă vor mai rămâne doze, atunci aceste doze vor putea fi administrate doritorilor la solicitare”, a declarat Episcopul Sorocii pentru Sputnik Moldova
Vicarul Mitropoliei Chişinăului și Întregii Moldove a fost întrebat care este poziția Bisericii față de vaccinare. 
„Devreme ce am primit acest lot din partea Patriarhiei, daca sunt îndemnați preoții să se vaccineze, biserica nu este împotriva vaccinului, doar că vaccinarea trebuie să fie un act liber. Fiecare persoană trebuie să se pronunțe dacă vrea sau nu să se vaccineze”, a declarat episcopul. 
Precizăm că pe 19 iunie în Republica Moldova au ajuns din Federația Rusă 60 de mii de doze de vaccin „Sputnik V”. Dintre acestea, 40 de mii sunt pentru malul drept al Nistrului și 20 de mii pentru malul stâng. 
Vaccinul Sputnik V - Sputnik Moldova, 1920, 23.06.2021
Societate
Expert: Cât timp protejează de coronavirus vaccinul rus „Sputnik V”
Precizăm că pe 24 aprilie, primul lot de vaccin rusesc împotriva coronavirusului a fost livrat țării noastre. Potrivit Ministerului de Externe Al Federației Ruse, "partea rusă a luat o decizie de principiu de a furniza Moldovei 182 de mii de doze de "Sputnik V", inclusiv 62 de mii de doze pentru Transnistria".
Iar pe 30 aprilie a ajuns în Moldova cel de-al doilea lot cu vaccin „Sputnik V”. Totodată, în data de 24 aprilie Republica Moldova a recepționat primul lot de vaccin din Federația Rusă. Este vorba de 71 de mii de doze de vaccin oferite cu titlu de donație. Vaccinul "Sputnik V" a fost adus cu o aeronavă specială a Ministerului Situațiilor Excepționale al Federației Ruse.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0