Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Maia Sandu de Ziua Suveranității: Libertatea nu este doar o declarație

© Sputnik / Mihai CarausDeclaratia Suveranitatii
Declaratia Suveranitatii - Sputnik Moldova, 1920, 23.06.2021
Abonare
Președintele Republicii Moldova a adresat un mesaj cu ocazia celor 31 de ani de la adoptarea Declarației Suveranității.
CHIȘINĂU, 22 iun - Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Suveranității. În mesajul șefului statului este precizat că adoptarea Declarației Suveranității a fost un eveniment politic major, care semnala primul pas pentru constituirea statului Republica Moldova.
Parlamentul Republicii Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 23.06.2021
Societate
31 de ani de la adoptarea Declarației de Suveranitate: Mesajul președintelui Parlamentului
Menționăm că o copie a Declarației Suveranității Republicii Moldova, alături de  Declarația de Independență a țării noastre, au fost expuse public în muzeul Parlamentului de la Chișinău. Acțiunea se înscrie în activitățile dedicate Zilei Suveranității, care este marcată anual, la 23 iunie. Declarația de Suveranitate a fost adoptată în 1990, pe 23 iunie, la prima sesiune a Sovietului Suprem al Republicii Sovietice Socialiste (RSS) Moldova, de legislatură a XII-a. Declaraţia de Suveranitate a fost votată cu o singură abţinere.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0