Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Un nou șef la Procuratura Anticorupție: Cine preia interimatul

© Sputnik / Mihai CarausProcuratura Generală
Procuratura Generală - Sputnik Moldova, 1920, 22.06.2021
Abonare
Procuratura Anticorupție are de astăzi un nou șef interimar. Acesta a fost prezentat echipei de procurorul general.
CHIȘINĂU, 22 iun - Sputnik. Adrian Bordianu este noul șef-interimar al Procuraturii Anticorupție, anunță Procuratura Generală printr-un comunicat de presă. Ordinul de suplinire a acestei funcții de către Bordianu a fost emis de procurorul general Alexandr Stoianoglo, care l-a și prezentat pe noul șef interimar al PA echipei.
Veaceslav Platon - Sputnik Moldova, 1920, 28.05.2021
Politică
Procuratura Generală a renunțat la învinuirea lui Platon în dosarul fraudei bancare
 Sergiu Gavajuc, care din 10 decembrie 2019 a deținut interimatul funcției de șef al Procuraturii Anticorupție, a fost reîncadrat în vechea postură de șef-adjunct interimar al Serviciului Nord al Procuraturii Anticorupție. Interimatul funcției de procuror-șef al Procuraturii Anticorupție va fi exercitat de Adrian Bordianu, după ce acestuia i-a fost sistată detașarea în cadrul Consiliului Superior al Procurorilor.
Amintim, fostul șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari a fost arestat în luna ianuarie, fiind pus sub învinuire pentru abuz în serviciu și fals în acte publice. Ulterior, i-au fost înaintate și alte capete de acuzare - amestec în înfăptuirea urmăririi penale, îmbogățire ilicită și spălare de bani. În consecință, Viorel Morari a stat în arest mai bine de o lună, iar la mijlocul lunii februarie a fost eliberat de sub control judiciar din sala de judecată, după ce magistrații au respins solicitarea procurorilor de a prelungi arestul cu 60 de zile.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0