Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Ziua Memoriei și Durerii: Putin a depus flori la Mormântul Soldatului Necunoscut

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Președintele rus Vladimir Putin a depus flori la Mormântul soldatului necunoscut din grădina Alexandrovsk din Moscova. La ceremonie au participat veterani de război.
Кадр из фильма Самый жаркий месяц - Sputnik Moldova, 1920, 22.06.2021
Societate
Miturile și legendele celui de-Al Doilea Război Mondial
Anul acesta sunt marcați 80 de ani de la atacul Germaniei naziste asupra URSS. Evenimente comemorative au avut loc în toată Rusia și în afara ei.
În Ziua Memoriei și Durerii, care este marcată pe 22 iunie, președintele rus Vladimir Putin a depus flori la Mormântul Soldatului Necunoscut de lângă zidurile Kremlinului.
De asemenea, liderul rus a mers de-a lungul aleii orașelor erou și orașelor gloriei militară din Grădina Alexandru, unde a depus flori la fiecare stelă.
Колонна танков танкового полка при Военной Академии механизации и моторизации им. Сталина, июнь 1941 года - Sputnik Moldova, 1920, 22.06.2021
Acum 80 de ani, țara noastră a intrat în război, știind că va învinge
În discursul său ținut după ceremonia de depunere de florilor, Putin a menționat că istoria nu a cunoscut un genocid atât de brutal înainte de începerea celui de-Al Doilea Război Mondial.
"Nu a fost suficient ca inamicul cucerească un pământ străin. El a venit să extermine poporul nostru și să-i transforme pe cei care au rămas în sclavi, lipsindu-i de limba maternă, tradițiile strămoșilor, cultura noastră ... Și astăzi îți îngheață sângele în vine de la metodele cu care națiștii și complicii lor își puneau în aplicare planurile lor aducătoare de moarte, de atrocitățile săvârșite de ei asupra populației pașnice - bătrâni, femei, copii", a spus Putin.
Potrivit lui, unitatea spirituală, solidaritatea și eroismul de masă al poporului sovietic au constituit rezistența opusă acestui rău.
Igor Dodon și Vladimir Voronin au depus flori - Sputnik Moldova, 1920, 22.06.2021
Politică
FOTO: Igor Dodon și Vladimir Voronin au depus flori la Complexul Memorial „Eternitate”
„Credința oamenilor în triumful dreptății, în Victoria noastră avea o putere de neînțeles și, de dragul eliberării Patriei, ei au îndurat totul: au trecut prin durere, suferință, moarte în frontului și pe linia frontului, au atins culmile de curaj și sacrificiu de sine în focul bătăliilor și în schimburile grele din fabrici și uzine și au obținut o victorie cu adevărat mare", a subliniat liderul Rusiei.
El și-a exprimat încrederea că oamenii vor păstra această amintire și adevărul despre război.
„Facem și vom face totul pentru ca țara noastră, Patria noastră să fie întotdeauna o putere mare și puternică și vom fi întotdeauna recunoscători învingătorilor care au pășit în nemurire - cei care ne-au dat nou, generațiilor viitoare, viață și pace. Slavă veșnică celor căzuți pentru libertate și independența Patrie! Veșnică pomenire!", a conchis Putin.
La sfârșitul discursului, președintele rus a anunțat un minut de tăcere.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0