Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Primarul care a lăsat sute de oameni fără apă - pe banca acuzaților: Iată ce riscă

Justiție  - Sputnik Moldova, 1920, 22.06.2021
Abonare
Procuratura anunță că a încheiat urmărirea penală în cazul primarului din Măcărești, raionul Ungheni, și a transmis dosarul în judecată. Acesta este acuzat că a lăsat sute de oameni fără apă și a cerut mită aproape jumătate de milion de lei de la un antreprenor.
CHIȘINĂU, 22 iun - Sputnik. Procurorii au expediat dosarul primarului satului Măcărești, raionul Ungheni, în judecată. Acesta, împreună cu un angajat, este acuzat de corupere pasivă.
Aceștia ar fi lăsat sute de oameni fără apă, cerând o mită de aproape jumătate de milion de lei unui antreprenor.
„Cei doi sunt bănuiţi că, timp de mai mult timp, ar fi exercitat presiuni asupra administratorului companiei responsabile de construcţia apeductului din localitate, cerând o mită de 410 000 de lei pentru semnarea recepţiei finale a lucrărilor”, a menționat anterior CNA într-un comunicat de presă.
Amintim că primarul, împreună cu responsabilul tehnic, l-ar fi condiționat pe antreprenor să le dea drept mită un automobil marca „Dacia Duster” sau echivalentul în bani al acestuia - 410 000 de lei, ca să organizeze semnarea proceselor-verbale de recepție finală a lucrărilor.
Пограничная полиция - Sputnik Moldova, 1920, 25.05.2020
Societate
Un angajat al Poliției de Frontieră este cercetat pentru corupere pasivă: Video
Sub controlul CNA, a fost efectuată transmiterea unei tranșe în sumă de 110 000 de lei către responsabilul tehnic, care însă a continuat să pretindă și cealaltă parte de bani, în sumă de 300 000 de lei, pentru sine și pentru primarul comunei.
Pe 30 martie, CNA și procurorii au descins cu percheziții la birourile celor doi, de unde au ridicat mai multe sume de bani, după care i-au condus pe ambii pentru audieri la CNA. 
La începutul lunii aprilie, primarul a fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile, iar responsabilul tehnic, care este cercetat în același dosar, și-a recunoscut vina și a colaborat cu procurorii, motiv pentru care s-a decis cercetarea lui în libertate, având interdicția de a părăsi țara. Cei doi riscă până la zece ani de pușcărie. 
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0