Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Expert: ”Sputnik V” poate proteja de toate tulpinele cunoscute

© Sputnik / Павел Лисицын / Accesați arhiva multimediaОткрытие пунктов вакцинации в торговых центрах Екатеринбурга
Открытие пунктов вакцинации в торговых центрах Екатеринбурга - Sputnik Moldova, 1920, 21.06.2021
Abonare
Vaccinul rusesc Sputnik V poate proteja de toate tipurile de tulpine ale coronavirusului, cunoscute până la ora actuală.
CHIȘINĂU, 21 iun – Sputnik. Vaccinul Sputnik V va proteja de toate tulpinele coronavirusului cunoscute până la ora actuală, a declarat directorul Centrului Gamalei, Aleksandr Ghințburg.
“Anticorpurile obținute în urma utilizării Sputnik V protejează de toate tulpinele cunoscute până la ora actuală, începând cu cea britanică, și terminând cu tulpina Delta, tulpina indiană”, a declarat Ghințburg la postul de televiziune Rossiya 1.
Campania de vaccinare împotriva coronavirusului se desfășoară în toate regiunile Rusiei. În august 2020, Ministerul Sănătății al Rusiei a înregistrat primul vaccin din lume împotriva COVID-19, dezvoltat de Centrul Gamalei. Acesta a primit  numele de Sputnik V. De asemenea, în Rusia au fost create vaccinurile împotriva COVID-19 EpivacCorona, a centrului Vector, și CoviVac, dezvoltat de centrul Ciumakov al Academiei de Științe. La începutul lunii mai a fost înregistrat cel de-al patrulea vaccine rusesc – Sputnik Light.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0