Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Important pentru cei care vor să voteze la alegeri în alt loc decât cel de reședință

© Sputnik / Miroslav RotariВыборы президента 2016 второй тур
Выборы президента 2016 второй тур  - Sputnik Moldova, 1920, 21.06.2021
Abonare
Alegătorii pot solicita certificatul pentru drept de vot până în data de 10 iulie, anunță Comisia Electorală Centrală.
CHIȘINĂU, 21 iun - Sputnik. Persoanele care în ziua alegerilor nu se vor afla în localitatea în care au domiciliu sau reşedinţă valabilă, pot solicita certificat pentru drept de vot, că să-și poată exercita dreptul constituțional în altă parte.
CEC - Sputnik Moldova, 1920, 20.06.2021
Politică
Ultima oră: CEC îi convoacă pe toți concurenții electorali - iată motivul
Acestea pot fi solicitate de la biroul electoral al secţiei de votare unde este arondat conform domiciliului sau reședinței valabile. Certificatul pentru drept de vot va permite alegătorilor să voteze în orice altă secţie de votare de pe teritoriul ţării, pe lista electorală suplimentară, informează Comisia Electorală Centrală.
CEC anunță că certificatul pentru drept de vot se eliberează până în data de 10 iulie 2021 inclusiv. Certificatul pentru drept de vot poate fi eliberat doar la prezentarea actului de identitate care atestă domiciliul sau reședința alegătorului în raza secţiei de votare respective.
În lista finală a candidaților sunt incluși 23 de concurenți electorali pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021.  
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0